Instroom

Legrand wint de Fedet Instroom Award 2017!

Fedet Instroom Award
Instroom is van vitaal belang voor de toekomst van de (elektro)techniek. De innovaties volgen elkaar in snel tempo op; vernieuwingen die maximaal tot hun recht kunnen komen wanneer de branche op personeel vlak ook voldoende vernieuwt. Om die reden kent Fedet een werkgroep Instroom die zich richt op het zichtbaar en aantrekkelijk maken én houden van de elektrotechnische branche.

De Fedet Instroom Award is één van de acties van deze werkgroep. Deelname stond open voor bedrijven met initiatieven die bijdragen aan ‘het maken van een keuze’ (basisscholen), ‘het leren in’ (middelbaar onderwijs) of ‘het werken in’ (bijscholing/zij-instroom) de elektrotechniek. Fedet verwacht dat de Instroom Award in volgende jaren een vervolg krijgt.

Instroom bevorderen door kennis te delen en elkaar te inspireren. Dat is de essentie van de Fedet Instroom Award. De eerste award is op 21 november 2017 toegekend aan Legrand Nederland voor de bliksemstage die het bedrijf voor groep 7 van de basisschool organiseerde. De jury toonde veel waardering voor het initiatief dat “instroom in de elektrotechnische branche al bij de basis bevordert. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met interesse te zaaien.” De bijbehorende prijs, een 3D geprinte kroonsteen, werd uitgereikt aan Frans Spijkers van Legrand Nederland.

Naast Legrand waren ook Koning & Hartman (Young Professional Program) en Draka Kabel (Kennis en ervaring delen met studenten) door de jury genomineerd voor de Fedet Instroom Award 2017.

Bekijk hier de andere aangedragen initiatieven van 2017

Als onderstaande YouTube video niet zichtbaar is, bekijk de video dan via de volgende link: https://youtu.be/DZpHQlcSYOg

Waarom de Fedet instroom award?
Door de individuele Fedet leden worden veel regionale bijeenkomsten en initiatieven georganiseerd om de samenwerking tussen bedrijven en (regionale) scholen te bevorderen. Dit soort regio bijeenkomsten zijn interessant en worden vaak goed bezocht. Helaas zijn deze individuele initiatieven vaak maar bij een kleine groep bekend. Om elkaar meer te inspireren en het delen van onderlinge kennis te bevorderen, heeft de werkgroep Instroom de ‘Fedet Instroom Award’ ontwikkeld.

Wil jij meedoen aan de Fedet Instroom Award 2018?
Tot 6 november 2018 kan jij inspirerende initiatieven van Fedet leden aanleveren bij het Fedet Bureau via info@fedet.nl.  Dit kunnen initiatieven zijn op gebied van kiezen voor (basisscholen), leren in (middelbaar onderwijs) en werken in (bijscholing/zij-instroom). Hierna worden de initiatieven beoordeeld door een onafhankelijke jury. De uitreiking van de Fedet Instroom Award zal plaats vinden tijdens de Fedet ALV op 21 november 2018.

Format voor initiatieven
Om de verschillende initiatieven goed met elkaar te kunnen vergelijken zijn er bepaalde voorwaarden om de initiatieven aan te leveren:

  • Bedrijfsnaam
  • Contact persoon
  • Contact gegevens contactpersoon
  • Omschrijving initiatief in max 300 woorden
  • Kort benoemen van de ‘Why’ van het initiatief
  • Kort benoemen van de ‘How’ van het initiatief
  • Kort benoemen van de ‘What’ van het initiatief
  • Foto en/of beeldmateriaal

Interesse?
Heb je vragen over de Fedet Instroom Award? Of heeft u als Fedet lid interesse om aan één van de i-werkgroepen deel te nemen? Neem dan contact op met het Fedet secretariaat. Dit kan telefonisch op 088 400 84 16  of door een mail te sturen naar info@fedet.nl.

DOCUMENTEN EN DOWNLOADS


Agenda’s, verslagen en documenten

Je moet lid zijn van FEDET en een inlogaccount hebben om de verslagen, agenda’s en documenten te kunnen downloaden. Ben je lid van FEDET maar heb je nog geen inlogaccount neem dan contact op met het secretariaat.

Fedet I's