Instroom

De Fedet Instroom Award uitreiking vindt plaats op 21 november 2019!

Instroom is van vitaal belang voor de toekomst van de (elektro)techniek. De innovaties volgen elkaar in snel tempo op; vernieuwingen die maximaal tot hun recht kunnen komen wanneer de branche op personeel vlak ook voldoende vernieuwt. Om die reden kent Fedet een werkgroep Instroom die zich richt op het zichtbaar en aantrekkelijk maken én houden van de elektrotechnische branche. De Fedet Instroom Award is één van de acties van deze werkgroep.

Heb jij interesse om een Fedet Gastles te geven op een basisschool van jouw keuze?

Kun jij je een wereld voorstellen zonder elektrotechniek?
Ondanks het grote belang is elektrotechniek een onderbelichte sector. Elektrotechniek is er gewoon, we gebruiken het en staan niet stil bij wat er allemaal nodig is om bijvoorbeeld een whatsapp te versturen of een flesje koude cola uit de koelkast te halen. Het wordt tijd om hier verandering in te brengen! Het aantal vacatures in de elektrotechniek is groter dan ooit tevoren. Daarom heeft Fedet een gastles ontwikkeld om leerlingen in groep 7/8 van de basisschool te enthousiasmeren voor een opleiding en een baan in de elektrotechniek. Lees hier meer over de gastles.

“Instroom bevorderen door kennis te delen en elkaar te inspireren. Dat is de essentie van de Fedet Instroom Award”

Fedet Instroom Award
Om de samenwerking tussen bedrijven en scholen te bevorderen, ontwikkelen Fedet-leden instroom-initiatieven. Vindingrijke, creatieve en bevlogen initiatieven die een breder podium verdienen. Om elkaar te inspireren met best practices reikt Fedet de Instroom Award  uit aan het beste instroom-initiatief.

Tijdens het Fedet event ‘vak apart, techniek op basisscholen’ werd de Fedet Instroom Award uitgereikt aan Technoplaza technieklokaal, een initiatief van Kremer. De jury waardeerde Technoplaza technieklokaal vooral door kinderen gedurende een heel schooljaar in hun eigen omgeving techniek te laten ervaren met echte materialen en gereedschappen.

Bekijk hier de aangedragen initiatieven van 2019

Interesse?

Instroom bevorderen door kennis te delen en elkaar te inspireren. Dat is de essentie van de Fedet Instroom Award. Instroom is van vitaal belang voor de toekomst van de (elektro)techniek. De innovaties volgen elkaar in snel tempo op; vernieuwingen die maximaal tot hun recht kunnen komen wanneer de branche op personeel vlak ook voldoende vernieuwt. Om die reden kent Fedet een werkgroep Instroom die zich richt op het zichtbaar en aantrekkelijk maken én houden van de elektrotechnische branche. De Fedet Instroom Award is één van de acties van deze werkgroep.

Heb je vragen over de Fedet Instroom Award? Of heeft u als Fedet lid interesse om aan de instroom werkgroep deel te nemen? Neem dan contact op met het Fedet secretariaat. Dit kan telefonisch op 088 400 84 16 of door een mail te sturen naar info@fedet.nl.

DOCUMENTEN EN DOWNLOADS


Agenda’s, verslagen en documenten

Je moet lid zijn van FEDET en een inlogaccount hebben om de verslagen, agenda’s en documenten te kunnen downloaden. Ben je lid van FEDET maar heb je nog geen inlogaccount neem dan contact op met het secretariaat.

Fedet I's