Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Digitalisering en Data
Circulariteit
Energietransitie
Nieuws
RNC
Lobby
Veiligheid en Handhaving

Gezamenlijke reactie van Fedet & FME op internetconsultatie MPG

22/3/2024
Internetconsultatie om verscherping van de MPG-norm om duurzaamheid in de bouw te bevorderen.

Fedet en FME hebben gezamenlijk feedback ingediend tijdens de internetconsultatie voor de ‘Wijziging Omgevingsregeling met betrekking tot milieuprestatie gebouwen’. Deze milieuprestatie wordt berekend om de milieubelasting van het materiaalgebruik van een bouwwerk vast te stellen.  

Dagelijks zetten leden van Fedet en FME zich in voor een meer circulaire economie en de energietransitie. Op zowel strategisch als projectniveau werken deze leden aan ambitieuze duurzaamheidsprojecten. De vraag naar milieu-data in de integrale installatieketen groeit, aangezien diverse belanghebbenden deze nodig hebben voor de geldende MPG-normen en milieurapportages.

Hoewel Fedet en FME de ambitie achter de voorgestelde uitbreiding en verscherping van de MPG-norm om duurzaamheid in de bouw te bevorderen waarderen, benadrukken ze ook enkele cruciale aandachtspunten. We pleiten gezamenlijk voor een geïntegreerde duurzaamheidsnorm die alle aspecten van de gebouwprestatie omvat, meer beschikbare data voor een nauwkeuriger MPG-berekening, aansluiting bij Europese standaarden, adequaat toezicht en handhaving, en het laten vallen van facultatieve milieueffectcategorieën. Deze aanpassingen zijn van essentieel belang om de praktische uitvoerbaarheid te waarborgen en een gelijk speelveld binnen Nederland en Europa te creëren.  

Als belangenbehartigers van de technologische en elektro- en installatietechnische sector staan Fedet en FME klaar om hun expertise te delen en bij te dragen aan verdere discussies met beleidsmakers over dit belangrijke onderwerp.

Bekijk hier de gezamenlijke reactie van Fedet & FME op de consultatie.

Lees hier > Wijziging Besluit bouwwerken leefomgeving, aanscherping en uitbreiding van de milieuprestatie-eis

Lees hier > Wijziging Omgevingsregeling met betrekking tot milieuprestatie gebouwen

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief