Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht

Federatie Paneelbouw

De Federatie Paneelbouw is een sectie waarin bedrijven zijn verenigd die zich gespecialiseerd hebben in het produceren van besturingspanelen en Laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen. Het doel van de federatie is, om de toekomst van de panelenbouw in Nederland te borgen door volop in te zetten op innovatie, kwaliteit en het verhogen van de kennis rond panelenbouw.

Het doel van de federatie is, om de toekomst van de panelenbouw in Nederland te borgen door volop in te zetten op innovatie, kwaliteit en het verhogen van de kennis rond panelenbouw.

Programma’s

1. Kwaliteitslabel

Federatie Paneelbouw heeft een speciaal kwaliteitslabel voor bedrijven in de paneelbouwsector ontwikkeld. Paneelbouwers kunnen met dit label aantonen dat zij werken volgens de laatste richtlijnen, normen, kwaliteitsrichtlijnen en procesborging. De Federatie wil met de certificering de positie van de Nederlandse paneelbouw verder versterken. De audit worden afgenomen door een onafhankelijke auditeur. Deze leden hebben het kwaliteitslabel al in hun bezit:

2. Uit de praktijk

Federatie Paneelbouw publiceert regelmatig cases ‘uit de praktijk’ en geeft op deze manier een platform aan leden waarin zij de innovaties kunnen delen.

3. Werkgroepen

De Federatie Paneelbouw heeft een aantal werkgroepen. Hiermee geven wij een werkbare invulling aan onze visie op het gebied van onder andere het imago van de bedrijfstak en instroom van nieuwe talenten.

  • Werkgroep Kwaliteit (kwaliteitslabel Paneelbouw)
  • Werkgroep Innovatie (Data-beheersing)
  • Werkgroep Imago (Imago & communicatie)

In samenspraak met het bestuur en de leden worden de werkgroepen bepaald en samen gesteld. De onderwerpen voor eventuele nieuwe werkgroepen worden door de leden bepaald. Een werkgroep bestaat uit minimaal één bestuurslid + een aantal enthousiaste leden met affiniteit voor het onderwerp.

Bestuur & Projectmanager

Geert Laseur - Van Egmond Industriële Automatisering, Sectievoorzitter
John de Krijger - PIA Service B.V.
Frank Verstegen - Inelvé

Maak kennis met Paneelbouw

Wij combineren kennis om paneelbouw in Nederland kwalitatief uit te bouwen. Dit doen we door de belangen en inzichten van onze leden te bundelen. Door deze unieke samenwerking zijn wij beleidsmakers én gesprekspartner voor de politiek.

Interview Geert Laseur - Bestuursvoorzitter

Geert Laseur, al 19 jaar bekend binnen de paneelbouwbranche als directeur van Rittal en Eplan. Twee merken die nauw verbonden zijn met de paneelbouw in Nederland. Bekijk het interview over zijn kunde, ervaring en plannen voor de branche.

Procesvideo Bepacom

Bekijk hoe lidbedrijf Bepacom snel en vakkundig te werk gaat.

Leden van

Federatie Paneelbouw

powered by

De drijvende kracht binnen de sectie zijn uiteraard de leden die in Nederland actief zijn.
In de Federatie Paneelbouw zijn bedrijven verenigd die zich gespecialiseerd hebben in het produceren van besturingspanelen en laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen.


Deze ledenkring dekt een groot deel van de markt en kan aan de hand van de toekomstige ontwikkeling van vraag/aanbod uit de markt worden uitgebreid met nieuwe lid bedrijven en/of zelfstandige brancheverenigingen.

ook lid worden?

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief