Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht

Kabel

De Fedet sectie Kabel focust op kwaliteit en veiligheid van de geproduceerde en geleverde kabels en wil daarmee bijdragen aan een veilige energietransitie. Dit is relevant voor Hoog, Midden, Laag en Gelijkspanningskabels evenals voor bedrading.

Naleven van de CPR (Construction Product Regulation) en de Europese Nom EN 50575 in Nederland is een belangrijke opdracht voor Fedet sectie Kabel. Het is immers verplicht kabels te classificeren op brandgedrag om ze in Europa op de markt te mogen brengen voor toepassing in gebouwen. Alleen met de juiste overeenkomstige CE-markering mogen kabels voor bouwwerken toegepast worden (m.u.v. van machinebekabeling, kabels voor liften, gasdruktoestellen en kabels met functiebehoud).

In Nederland zijn deze CPR-brandclassificaties vastgelegd in de NEN 8012:2015.

Bouwbesluit

Volgens de regels van de Europese Unie moet elke lidstaat minimale eisen voor het brandgedrag van bouwproducten in de wetgeving opnemen. Nederland voldoet aan de Europese regelgeving conform Bouwbesluit en NEN 8012.

Programma’s & Projecten

Europacable

Fedet Kabel is aangesloten bij Europacable. Zo kunnen onderwerpen vanuit de Europese Commissie naar Nederland en vice versa vertaald worden.

Leden van

Kabel

powered by

De drijvende kracht binnen de sectie zijn uiteraard de leden die in Nederland actief zijn. De sectie Kabel focust op kwaliteit en veiligheid van de geproduceerde en geleverde kabels en wil daarmee bijdragen aan een veilige energietransitie.

Deze ledenkring dekt een groot deel van de markt en kan aan de hand van de toekomstige ontwikkeling van vraag/aanbod uit de markt worden uitgebreid met nieuwe lid bedrijven en/of zelfstandige brancheverenigingen.

ook lid worden?

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief