Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht

Zo werkt de Groothandel

De groothandel draait door. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Van transport tot IT, van consultancy tot backoffice. Het is de plek waar mensen en high tech samenwerken. Wij laten het je zien.
Een initiatief van

De branche waar mensen en high-tech samenwerken.

De groothandel draait door. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Per jaar leveren de technische groothandels honderden miljoenen producten voor de bouw, installatiebranche en industrie. Meer dan 6000 mensen werken elke dag keihard om alles compleet, en vaak zelfs al dezelfde dag, bij de juiste personen op hun werkplek af te leveren. En als het even kan nog handzaam gekit en gesorteerd ook. De systemen, automatisering en processen zijn zo geavanceerd dat we ervoor zorgen dat de technici nooit zonder materiaal komen te staan en dat de hands-on-tool time maximaal is. Zo werkt de groothandel geeft je een inkijkje in deze processen en de mensen voor én achter de schermen.

De technische groothandel bevindt zich in het hart van een constant veranderende en dynamische omgeving. Hoe groot zijn thema's als duurzaamheid, digitalisering, de energietransitie en de arbeidsmarkt voor deze bedrijven? En hoe zien zij hun rol binnen de gehele keten?

We geven met de campagne de technische groothandel een gezicht, waardoor deze sympathieker en toegankelijker wordt. Hiervoor gebruiken we in de campagne natuurlijk echte medewerkers. Daarnaast geven we insights in de kennis, mogelijkheden en ontwikkelingen binnen de groothandel en positioneren we de branche als het centrale middelpunt binnen de keten.

Doelgroep & activiteit


We maken onderscheid in 3 hoofdgroepen:

1. Afnemers

2. Producenten/toeleveranciers

3. Potentiële medewerkers

Hierbij wordt gefocust op het werken aan de perceptie van de technische groothandels. Want de groothandel is veel meer dan een dozenschuiver: een adviseur, een partner, een enorme kennisbron, een werkverlichter… en zelfs een bank. Daarnaast profileren zij zich vaak als ‘instituut’ terwijl er duizenden slimme en gedreven mensen werken die zorgen voor enorme toegevoegde waarde. Zowel voor de installateur als voor de toeleveranciers.


De campagne is actief via een eigen website en LinkedIn pagina.

Initiatiefnemers

ETG is de belangenbehartiger van en voor ondernemers in de technische industrie. Zij bundelen de belangen en inzichten van de technische industrie en zijn daarmee gesprekspartner voor de politiek en beleidsmakers. Binnen de ETG zijn de volgende leden actief betrokken bij de campagne:

Koninklijke Oosterberg

itsme.

Technische Unie

Rexel

Solar Nederland

Schuurman Groep

Deelnemende leden van dit initiatief

Dit zijn de deelnemende Fedet leden van dit initiatief.

ook lid worden?
No items found.

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief