Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht

Elektrotechnische Groothandel

De elektrotechnische groothandel is de schakel tussen fabrikanten en iedereen die elektronische en elektrische installaties en apparaten gebruikt. Daarmee vervult de ETG een belangrijke rol in de keten. Het is de doelstelling van de ETG om de mogelijkheden van elektriciteit, de componenten en installaties als oplossing te laten bijdragen aan het welzijn van iedereen.

Programma's en projecten

EUEW

Daarnaast is Fedet ETG aangesloten bij EUEW (de Europese koepel voor elektrotechnische groothandels). Zo kunnen onderwerpen vanuit de Europese Commissie en Parlement naar Nederland en vice versa vertaald worden. En zodoende kan op Europees niveau kennis en ervaring met elkaar gedeeld worden.

Digitalisering

Digitalisering van de systemen is van groot belang voor de groothandel. Om dit op een gestandaardiseerde wijze aan te pakken is Fedet ETG actief betrokken bij initiatieven als 2BA, ETIM en Ketenstandaard.

Brancheplan Verpakkingen

Het Brancheplan Verpakkingen is begin 2022 opgesteld met en voor de installatiebranche en gericht op het verminderen, verduurzamen en hoogwaardig hergebruiken van de verpakkingen in de installatiebranche. De ambitie is om toe te werken naar een circulaire economie, waarbij wij het gebruik van primaire grondstoffen van verpakkingen en het verpakkingsafval minimaliseren. Hiermee dragen we bij aan de circulaire ambities van de Rijksoverheid om 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken in 2030. Meer informatie over dit initiatief en de bijbehorende campagne?

ga naar dit initiatief >

Zó werkt de groothandel

De meerwaarde die de ETG biedt zit in kennis, kunde en het netwerk. Dit komt terug in de campagne: Zó werkt de groothandel. Het doel van de campagne is om de groothandel letterlijk een gezicht te geven en wat de mensen, actief in de groothandel, voor de afnemers, producenten en toeleveranciers kunnen betekenen. Meer informatie over dit initiatief en de bijbehorende campagne? Neem dan contact op met Sebastiaan Scheers.

Bestuur

Het Fedet ETG bestuur bestaat uit de volgende bestuursleden:

Taco Leeflang - Itsme, Sectievoorzitter
George Rietbergen - Koninklijke Oosterberg
Martin Verdegaal - Rexel Nederland
Judith Lub - Schuurman Groep
Michiel Rohrman - Solar Nederland
Taco van Vroonhoven - Technische Unie
ETG is de onmisbare schakel tussen fabrikanten en alle afnemers van elektrotechnische installaties en apparaten.

Leden van

Elektrotechnische Groothandel

powered by

De drijvende kracht binnen de sectie zijn uiteraard de leden die in Nederland actief zijn. De elektrotechnische groothandel is een belangrijke schakel tussen fabrikanten, installateurs en eindgebruikers. De sectie behartigt de belangen van de branche en zorgt voor een prominente positie van de groothandel in de hele keten.

Deze ledenkring dekt een groot deel van de markt en kan aan de hand van de toekomstige ontwikkeling van vraag/aanbod uit de markt worden uitgebreid met nieuwe lid bedrijven en/of zelfstandige brancheverenigingen.

ook lid worden?

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief