Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws
Circulariteit

Fedet oproep: Deelname Brancheplan Verpakkingen

23/1/2024
Ons initiatief is sterk groeiende en omvat al bijna 65 deelnemers & kennispartijen! Heb jij je al aangesloten?

Sinds het begin in 2021 wordt het plan gecoördineerd door de brancheverenigingen Techniek Nederland en Fedet, ondersteund door 2BHonest, een onafhankelijk advieskantoor op het gebied van Circulariteit & Duurzaamheid. Zij vormen een stuurgroep samen met ketenvertegenwoordigers van de volgende organisaties: Schneider Electric (Fabrikant), Technische Unie (Groothandel), Kuijpers (Installateur) én het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Over dit initiatief

Het Brancheplan Verpakkingen is begin 2021 opgesteld met en voor de installatiebranche en gericht op het Verminderen, Verduurzamen en Hoogwaardig hergebruiken van de verpakkingen in de installatiebranche. De ambitie is om toe te werken naar een circulaire economie, waarbij wij het gebruik van primaire grondstoffen van verpakkingen en het verpakkingsafval minimaliseren. Hiermee dragen we bij aan de circulaire ambities van de Rijksoverheid om 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken in 2030.

Los van Primaire Productverpakkingen van een fabrikant, ervaren we een enorm besparingspotentieel voor wat betreft Secundaire (omverpakkingen) en Tertiaire (transport-) verpakkingen wat in hoge mate met kennis, gedrag, data, systemen en collectieve samenwerking te maken heeft.  

Deelname: gratis, met ‘Inspanningsverplichting’  

Deelname is uiteraard niet verplicht, maar als 1.000 bedrijven los van elkaar gaan proberen zélf het wiel uit proberen te vinden, dan gaan we nooit versnellen. Het meeste leren we ook van elkaar; als elk bedrijf in de keten op z’n minst aansluit, de inzichten tot zich neemt en implementeert wat wél al goed haalbaar is, dan maken we écht stappen.

Het initiatief is sterk groeiende en omvat al bijna 65 deelnemers & kennispartijen!

Bekijk hier de volledige oproep.

Deelnemer worden?

Meld je organisatie dan aan via het formulier.

Informatie sessie Brancheplan Verpakkingen

Elke 4 weken organiseren we voor nieuwe en geïnteresseerde deelnemers een Vraag & Antwoord sessie via Teams.  

Woensdag 16.00-17.00 (vindt elke 4 weken plaats)  

Planning 2024: 31jan, 28feb, 27mrt Aanmelden: Sebastiaan.scheers@fme.nl  

Volg het Brancheplan Verpakkingen  

Volg ons op LinkedIn voor de laatste nieuwtjes en nodig je collega’s uit!  

Check onze website voor meer uitleg, nieuws en interessante documenten in de kennisbank www.brancheplanverpakkingen.nl

Save the date: Jaarlijkse bijeenkomst 2024

Maandag 13 mei staat ’s middags de Jaarlijkse bijeenkomst gepland, zet deze alvast in je agenda. Programma, locatie en aanmelding worden spoedig via de Nieuwsbrief gecommuniceerd. Lees hier eerdere edities terug:  

6 november 2023 – Halfjaarlijkse bijeenkomst

22 mei 2023 – Jaarlijkse bijeenkomst

Oproep deelname Brancheplan Verpakkingen

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief