Girls Day in de Paneelbouw

Waardering van deze inzending:

1

Ook in de paneelbouw is de digitalisering steeds belangrijker geworden, mechanische fysiek zware werkzaamheden worden op grote schaal geautomatiseerd, hierdoor is het vak paneelbouwer voor meisjes zeker interessanter geworden.

25-01-2018 Oosterwolde: Meisjes van het Stellingwerf College doen tijdens ‘girlsday’ mee aan workshops bij JB Besturingstechniek in Oosterwolde. Op deze foto: links Yente Flameling , daarnaast Lotte Kok. Fotograaf: Rens Hooyenga

Om meisjes kennis te laten maken met dit vernieuwde vakgebied heeft de firma JB Besturingstechniek uit Oosterwolde lid van de Federatie Paneelbouw een Girls Day georganiseerd, meisjes variƫrend in opleiding van VMBO tot en met VWO hebben deelgenomen aan deze leuke dag.

In groepen is parallel gewerkt aan twee opdrachten, er zijn een aantal kleine kastjes aan de hand van een tekening en onder begeleiding van een monteur geassembleerd en bedraad, wanneer alles goed was aangesloten ging er een lampje branden. De andere groep meisjes ging onder begeleiding van een software engineer aan de slag. Eerst een simpele PLC programeer opdracht en daarna steeds moeilijker. Degene die hier het meeste gevoel bij hadden kwamen aan de moeilijkste opdrachten toe, Voor dit programmeren had Phoenix Contact op leenbasis een aantal borden voorzien een PLC ter beschikking gesteld.

Hopelijk lukt het met deze geslaagde Girls Day een nieuwe groep toekomstige werknemers te interesseren voor het mooie van Paneelbouw, wellicht een mooi voorbeeld voor andere paneelbouwers dit initiatief over te nemen.