Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Bijeenkomst

Jaarlijkse bijeenkomst Brancheplan Verpakkingen

13/5/24
De Kas, Woerden
13:30 - 17:30 uur
Op 13 mei vind de jaarlijkse bijeenkomst plaats. Benieuwd naar het verloop van de dag? Bekijk het programma en meld je aan als je dit nog niet hebt gedaan.

De jaarlijkse bijeenkomst van het Brancheplan Verpakkingen zal dit jaar plaatsvinden op maandag 13 mei.

Verloop van de dag

Tijdens het plenaire gedeelte geeft Wytze Kuijper (Cirkelstad) een keynote speech. Afke van Rijn (Directeur-generaal bij I&W) is aanwezig namens het ministerie en deelt haar reflectie. Ook volgt er een update uit verschillende groepen (stuurgroep, pilots, taskforce groothandels en werkgroep inkoop). We hebben weer een jaar vol impact achter de rug en delen de resultaten met je.

Inspiratiesessies

Na de positieve reacties van de vorige bijeenkomst zullen we ook deze keer na het plenaire gedeelte uiteengaan voor de inspiratiesessies. Er zullen twee rondes zijn waarbij gekozen kan worden uit maar liefst vier interessante onderwerpen. Welke onderwerpen dit zijn en wie er komen spreken is te vinden in het overzicht hieronder.

 1. Verpakkingsverordening - Ministerie I&W
  • De ontwikkelingen rondom verpakkingen gaan razendsnel! Het ministerie van I&W is nauw betrokken bij de ontwikkelingen van nieuwe wetgeving (PPWD). Zij nemen je graag mee in alle relevante elementen voor jouw organisatie.
 2. Blockchain technologie in foodsector - RTI Blockchain
  • We gebruiken jaarlijks heel wat ladingen aan herbruikbare emballage zoals pallets. Niet alle emballage wordt op een hoogwaardige manier hergebruikt. Hoe kan je data inzetten in de overstap naar een circulaire emballagestroom? RTI Blockchain deelt ervaringen over het sluiten van de emballagestromen in de bouw- en installatiesector.
 3. Kennisdeling duurzame alternatieven - Diversen
  • De ondersteunende partijen van het Brancheplan Verpakkingen delen graag het laaghangende fruit dat zij zien in het behalen van de doelstellingen van het brancheplan. Ze zullen jullie meenemen in de wereld van duurzame (transport)verpakkingen en concrete voorbeelden laten zien.
 4. Op weg naar de afvalarme bouwplaats - Pilot afvalarme bouwplaats
  • Een afvalarme bouwplaats begint al in de tenderfase! Daarom heeft de pilot afvalarme bouwplaats een afvalplan opgesteld met aandachtspunten per bouwfase. In deze deelsessie deelt de pilotgroep hoe jij het afvalplan kunt gebruiken in jouw organisatie.

De dag is niet klaar zonder feestelijk geborreld te hebben om gezamenlijk te kunnen proosten op weer een succesvol jaar Brancheplan Verpakkingen.

Programma

13:30 – 14:00 Inloop

14:00 – 15:10 Plenaire sessie

15:10 – 15:20 Koffie pauze

15:20 – 15:50 Inspiratiesessie ronde 1

16:00 – 16:30 Inspiratiesessie ronde 2

16:30 – 17:30 Afsluiting en borrel

Locatie en aanmelden

De jaarlijkse bijeenkomst vindt plaats in De Kas: De Bleek 13, 3447 GV Woerden, Utrecht. De Kas ligt ca 15 minuten lopen vanaf station Woerden. Ook is er voldoende gratis parkeergelegenheid rondom De Kas.

Aanmelden kan vooralsnog door een mail te sturen naar Susanne Klinge via: s.klinge@technieknederland.nl

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief