Logo Kabel_RGBEen belangrijke doelstelling van de Fedet sectie Kabel is dat de CPR en de Europese Norm EN 50575 ook in Nederland worden nageleefd.

In Europa is in 2017 het product kabel toegevoegd aan de CPR (Construction Product Regulation) en daarmee is de verplichting ontstaan kabels te classificeren op brandgedrag om ze in Europa op de markt te mogen brengen voor toepassing in gebouwen. Alleen met de juiste overeenkomstige CE-markering mogen kabels voor bouwwerken toegepast worden (m.u.v. van machinebekabeling, kabels voor liften, gasdruktoestellen en kabels met functiebehoud). In Nederland zijn deze CPR-brandclassificaties vastgelegd in de NEN 8012:2015.

Volgens de regels van de Europese Unie moet elke lidstaat minimale eisen voor het brandgedrag van bouwproducten in de wetgeving opnemen. Onlangs heeft de Tweede Kamer ingestemd met het voorstel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken om het brandgedrag voor kabels op te nemen in het Bouwbesluit 2012. Na deze wijziging van het Bouwbesluit zal Nederland voldoen aan de Europese regelgeving.

Meer informatie over de impact van de wijziging in het Bouwbesluit lees je in ons bericht van 12 mei 2020: Wijzigingen Bouwbesluit en NEN 8012

Meer informatie
Voor meer informatie over de Sectie Kabel kunt u contact opnemen met Marcel den Haan. Dit kan telefonisch op 088 400 84 16 of door een mail te sturen naar info@fedet.nl.

DOCUMENTEN EN DOWNLOADS


Agenda’s, verslagen en documenten

Je moet lid zijn van FEDET en een inlogaccount hebben om de verslagen, agenda’s en documenten te kunnen downloaden. Ben je lid van FEDET maar heb je nog geen inlogaccount neem dan contact op met het secretariaat.