Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws
NLA
Circulariteit
Digitalisering en Data
Energietransitie
Onderwijs en Arbeidsmarkt
Veiligheid en Handhaving

Een vol NLA-programma tijdens Future Lighting

1/12/2023
Gedurende de Future Lighting beurs stond verdieping, kennis, nieuwe inzichten en de meest actuele lichtinnovaties centraal.

Op 22 & 23 november was de Future Lighting beurs, een zogenaamde “Confex” (samensmelting van de Engelse woorden "CONFerence and EXhibition"). Gedurende deze dagen stond verdieping, kennis, nieuwe inzichten en de meest actuele lichtinnovaties centraal. Hiermee was het dus ook echt de place-to-be voor lichtfabrikanten, lichtontwerpers, architecten, adviseurs, facilitair managers, gebouwbeheerders, Installateurs en groothandels. 

Uiteraard was de Fedet sectie NLA (Nederlandse Licht Associatie) er ook, maar dit keer samen met Stichting LightRec als exposant, om daarmee de Campagne ‘Met LED kan het‘ nóg zichtbaarder te maken en 2 dagen met de markt in gesprek te gaan. Het 1e inspiratie magazine werd gretig afgenomen door alle experts, waarbij er ook veel met aanwezige exposanten is gesproken over de NLA, de ‘Met LED kan het‘ campagne en het recente resultaat van de aangenomen LED motie.

Light Expert Dinner

Na dag 1 hebben 10 leden van de sectie NLA deelgenomen aan het “Light Expert Dinner”, waar ruim 80 lichtprofessionals van lichtfabrikanten, lichtplanners, etc interactief gediscussieerd hebben over de kwaliteit van verlichting in de keten. Hoe ga je bijvoorbeeld tijdens een bouwproces om met het plannen van een lichtinstallatie als het in de ontwerpfase nog onbekend is hoe een gebouw gebruikt wordt, wat de inrichting & afwerking is en wie waar gaat werken? Wat voor impact heeft dat op het handhaven van lichtnormen, in relatie tot de gezondheid en welzijn van mensen? Maar ook wie, waar verantwoordelijk zou (moeten) zijn en hoe ga je om met het overdragen van verantwoordelijkheid gedurende het bouwproces in geval van tussentijdse wijzigingen? Het streven is om met de keten verder te gaan door hier met elkaar en de overige ketenpartners over in gesprek te gaan en bijvoorbeeld werkgroepen te vormen.  

Lees hier alles over het Lighting Experts Dinner

NLA Ledenvergadering

Na dag 2 van de beurs stond in de avond de ALV gepland van de Sectie NLA. Er is na de beurs gestart met een informele borrel met een hapje, waarna we in een van de congreszalen vergaderd hebben. Uiteraard zijn we gestart met een introductie rondje, want dankzij het succes van de ‘Met LED kan het‘ campagne zijn er het afgelopen half jaar 4 leden bijgekomen (Norton, Modernista, Prolumia en Regiolux), waarmee we nu gegroeid zijn naar 18 leden.  

Er lopen tevens nog diverse gespreken met een aantal Fedet en niet-Fedet leden om toe te treden tot de NLA, dus het einde is nog niet in zicht. De breedte van de deelnemers resulteerde ook in een fijne energie gedurende avond.  

Onderwerpen die besproken zijn waren de ‘Met LED kan het‘ campagne, de totstandkoming van de aangenomen LED motie en de opvolging daarvan, de beurzen waar namens de NLA gesproken is en een update vanuit alle werkgroepen. We hebben uitgebreid stil gestaan bij de update van Wouter de Wolf namens werkgroep Circulair
rondom de actuele wet- en regelgeving vanuit Europa & Nederland, maar ook rondom de Tsunami aan wetgeving die daar de komende jaren nog op gaat volgen, met de inhoudelijke impact op onderwerpen zoals LCA, EPD, NMD etc.  

Future Lighting 2024

Zet de volgende datum maar alvast in je agenda:

20 & 21 november 2024 | 10:00 - 17:00 uur
NEXT LEVEL | Evenementenhal Gorinchem

Aanvullende informatie

De NLA Exposanten pagina:
https://www.future-lighting.nl/exhibitor/fedet-nla-nederlandse-licht-associatie/

Beurs interview met Fedet | NLA
https://www.fedet.nl/nieuws/ga-tijdens-future-lighting-in-gesprek-met-fabrikanten-van-licht-er-zit-daar-zoveel-kennis

Fedet | NLA Persberichten rondom onze Petitie aangenomen LED motie:

Het Inspiratie magazine: bestel deze nu online!

Bestel het Inspiratie magazine online en laat hem makkelijk thuis bezorgen.
Het magazine bevat uitsluitend inspirerende praktijkcases, onderzoeken, interviews en tal van andere inzichten rondom het enorme onbenut besparingspotentieel en géén product informatie/promotie.

Raadpleeg: Persberichten, Onderzoeken en Infographics

https://www.metledkanhet.nl/persberichten

Download: Factsheets

https://www.metledkanhet.nl/factsheets

Download nu (gratis) de praktische Factsheets voor de segmenten:
* Zorg
* Onderwijs
* Kantoren
* Logistiek

Bekijk: Praktijk cases & realisaties

https://www.metledkanhet.nl/cases

Laat je inspireren door voorbeelden uit de praktijk!
Bekijk de volgende segmenten:
– Agrarisch
– Industrie en Logistiek
– Office
– Onderwijs
– Openbare ruimte
– Overheid
– Retail
– Sport
– Zakelijke dienstverlening
– Zorg

Raadpleeg: de Kennisbank over LED

https://www.metledkanhet.nl/kennisbank

Raadpleeg de handige kennisbank.
Meer informatie over alle dat met Led te maken heeft.
Overzichtelijk ingedeeld in de volgende categorieën:
– Aanschaf
– Algemeen
– Duurzaamheid
– Installatie
– Productkennis
– Smart Lighting
– Tips
– Wet- en regelgeving

Nederlandse Licht Associatie (NLA)

https://www.fedet.nl/secties/nla

Verlichting ontwikkelt zich in hoog tempo van op zichzelf staande lampen en armaturen naar geïntegreerde slimme verlichtingsoplossingen.
Daarmee heeft verlichting een nieuwe rol in de maatschappij en industrie gekregen. De Nederlandse Licht Associatie (NLA) wil professionaliseren en haar
rol en invloed vergroten als het gaat om LEDificatie, Intelligente Verlichting Systemen, Quality of Light en een bijdrage leveren aan de Circulaire Economie.
De NLA is onderdeel van Fedet en aangesloten bij de Europese koepel Lighting Europe. Hiermee is de Nederlandse Licht Associatie de belangenbehartiger van en voor bedrijven in de lichtindustrie. Zij bundelen de inzichten en belangen en zijn daarmee gesprekspartner voor beleidsmakers en de politiek.

 

Initiatiefnemers “Met Led kan het”

https://metledkanhet.nl/initiatiefnemers

De leden van de Fedet sectie Nederlandse Licht Associatie hebben hun krachten verenigd voor ‘met LED kan het’. Hierbij worden zij ondersteund door Stichting LightRec. Hier vind je meer informatie over de betrokken partijen.

Bekijk: Uitgelicht interviews met Initiatiefnemers

https://www.metledkanhet.nl/uitgelicht

Lees interviews met onze initiatiefnemers

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief