Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
NLA
Nieuws

Gewijzigde motie van Kröger en Thijssen over ledverlichting aangenomen

18/10/2023
Aangenomen: gewijzigde motie over er naar streven dat per 2025 alle openbare verlichting & verlichting van Rijksgebouwen bestaat uit ledverlichting.

Op 17 oktober 2023 stemde de Tweede Kamer der Staten-Generaal over de motie van Suzanne Kröger en Joris Thijssen waarin de Rijksoverheid wordt opgeroepen te streven dat alle verlichting van Rijksgebouwen en openbare verlichting in 2025 bestaat uit ledverlichting en dit uiterlijk in 2028 volledig gerealiseerd heeft. Dit geheel in lijn met de oproep en onze petitie van Fedet vanuit onze campagne Met LED kan het! Met dank aan alle deelnemers van de campagne, Techniek Nederland en Doekle Terpstra voor het laatste zetje! Op naar 100% LED binnen Rijksgebouwen en openbare verlichting!

Fedet-directeur Anne-Jaap Deinum geeft aan dat dit de 1e belangrijke stap is naar 100% LED binnen Rijksgebouwen en openbare verlichting: “Stap 1 is dat het gebeurt, stap 2 is hoe we dit kunnen realiseren en stap 3 met welke technologie.“

De motie is hier terug te lezen.

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief