Twee Fedet-lidbedrijven beste regionale leerbedrijf!

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Voordrachten
Tot en met 30 april 2019 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Alle voordrachten werden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen.

Provinciale winnaars
Uit een recordaantal van in totaal 1.600 voordrachten heeft de jury per provincie voor elke sector (indien mogelijk) een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. In het overzicht worden deze winnaars vermeld.

Finalisten
De sectorkamers jureren nu de winnaars. Zij benoemen de acht allerbeste leerbedrijven en praktijkopleiders. Deze zestien finalisten strijden om de titel beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2019 van Nederland.

Maar liefst twee lidbedrijven van Fedet zijn provinciale winnaars van de verkiezing van het beste leerbedrijf in de categorie Techniek en Gebouwde Omgeving!

Actemium is winnaar leerbedrijf in regio Zeeland
Eaton Industries is winnaar leerbedrijf in regio Overijssel

Finale
Maandag 18 november organiseren SBB en de MBO Raad de Dag van het mbo. Hier worden de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Ook kiest een jury uit een aantal studenten de landelijke ambassadeur mbo.

Op vrijdag 13 september worden het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider 2019 van de sectorunit TGO (Techniek, Gebouwde omgeving) bekend gemaakt.

Wij feliciteren Actemium en Eaton industries met deze mooie prestatie, en wensen hen veel succes in de landelijke verkiezing!

Klik hier voor meer informatie en een totaal overzicht van alle winnaars.

Algemeen nieuws