Natuurlijk Elektrotechniek! What else?

Hans Segers, KWx

Hans Segers, KWx

- TESTIMONIAL - Hans Segers, KWx

In 1979 – net klaar met m’n studie Elektrotechniek aan de HTS in Rotterdam – wist ik nog niet wat ik nu wel weet: elektrotechniek vonkt , is snel en altijd in beweging. De principes zijn oud maar het speelveld van de elektrotechniek is nagenoeg onbeperkt. Dat maakt het ‘by far’ de beste baangarantie voor iedere jonge student.

Elektrotechniek vonkt , is snel en altijd in beweging

Je zit er in en je komt en wilt er ook niet meer uit. Mooie bedrijven in een fantastische branche met spraakmakende toepassingsmogelijkheden . Wat wil je nog meer? De economie valt volkomen stil zonder elektrotechniek.

Ook na 36 jaar is het nog steeds een genoegen om onderdeel te zijn van die wereld. De wereld van de slimme gebruikers van de Elektrotechniek: installateurs , groothandel , machinebouwers, ingenieursbureaus en uiteraard de vele eindgebruikers in de woningbouw , utiliteit en infrabouw , de energiesector en industrie. En dan heb ik het nog geen eens over die vele producenten van producten die, zodra ze samen worden gebracht door die slimmeriken, iets aan of iets in beweging weten te krijgen. Via het swipen over een beeldscherm, het bedienen van een joystick of het omzetten van een schakelaartje wordt de wereld van elektrotechniek in beweging gezet.

Al die boeiende werelden van de Nederlandse elektrotechnische bedrijven komen samen in de Fedet!

Sinds 2007 ben ik de mede eigenaar van KWx BV in Oud Beijerland , een mooi en boeiend mkb-bedrijf met een paar interessante en fraaie elektrotechnische importeurschappen. Heel veel jaren daarvoor was ik in diverse rollen actief bij de wereldspeler ABB. Ik was nooit een bedenker van slimme dingen maar wel de verkoper daarvan. En verkoper is ook een fantastisch mooi beroep binnen de elektrotechniek. Dat bewijzen we bij KWx waar niks wordt gemaakt maar waar toch ruim 30 mannen en vrouwen deel uitmaken van de wereld van Elektrotechniek. Simpelweg omdat alle mooie en slimme elektrotechniek ook een keer moet worden verkocht.

En bij mijn wereld van de elektrotechniek hoort natuurlijk Fedet – de brancheorganisatie die statistieken levert, netwerken faciliteert, regelaar is als het om regelgeving gaat, inspirator is voor de beurs Elektrotechniek én politiek lobbyist. Ik ben er trots op om lid te zijn van Fedet. Dat was ik al toen ik nog bij het grote ABB werkte en dat ben ik nog steeds nu ik bij het heel veel kleinere KWx werk.

Ik drink dan ook graag op de voorspoed van de Fedet én op de slimme Fedet-leden. Dat doe ik niet zomaar maar met een zeer toepasselijk gelabeld flesje Vedett dat mede dankzij de elektrotechniek heerlijk op temperatuur is.

Proost, natuurlijk op de Elektrotechniek!

 

Testimonials