Technoplaza wint Instroom award 2019

Tijdens het Fedet event ‘vak apart, techniek op basisscholen’ werd ook de jaarlijkse Fedet Instroom Award uitgereikt. De prijs werd dit jaar toegekend aan Technoplaza technieklokaal, een initiatief van Kremer.

v.l.n.r.: Tim Post, winnares Nienke Koning, Melanie Lancel, Vincent van Baaijen en Nina Terpstra.

De jury bestaande uit Melanie Lancel (A+O Metalektro), Vincent van Baaijen (SBB), Nina Terpstra (Talent voor Technologie) en Tim Post (Universiteit Twente) waardeerde Technoplaza technieklokaal vooral door kinderen gedurende een heel schooljaar in hun eigen omgeving techniek te laten ervaren met echte materialen en gereedschappen.

Door de aanpak met het stoplichtmodel zien kinderen hoe Internet en techniek kunnen worden gecombineerd en wat er dus allemaal mogelijk is met internet en techniek

Naast Kremer waren ook Raad van Kinderen van Enexis groep en Game on regio Breda van Vekon door de jury genomineerd voor de Fedet Instroom Award.

Instroom bevorderen door kennis te delen en elkaar te inspireren. Dat is de essentie van de Fedet Instroom Award, die dit jaar voor de tweede keer werd uitgereikt. Instroom is van vitaal belang voor de toekomst van de (elektro)techniek. De innovaties volgen elkaar in snel tempo op; vernieuwingen die maximaal tot hun recht kunnen komen wanneer de branche op personeel vlak ook voldoende vernieuwt. Om die reden kent Fedet een werkgroep Instroom die zich richt op het zichtbaar en aantrekkelijk maken én houden van de elektrotechnische branche.

De Fedet Instroom Award is één van de acties van deze werkgroep. Deelname stond open voor bedrijven met initiatieven die bijdragen aan ‘het maken van een keuze’ (basisscholen), ‘het leren in’ (middelbaar onderwijs) of ‘het werken in’ (bijscholing/zij-instroom) de elektrotechniek.

Algemeen nieuws