Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Praktijkcases

Een platform om ons te blijven onderscheiden

15/2/2022
Een platform om ons te blijven onderscheiden, zo omschrijft Paul Peeters Afdelingshoofd paneelbouw bij Hoppenbrouwers de Federatie Paneelbouw.

Interessante puzzel

“De paneelbouw heeft een mooie technische component”, vervolgt Paul zijn verhaal. “Maar ook het hele logistieke proces eromheen is een interessante puzzel. Het optimaliseren van het productieproces en automatisering van delen daarvan, zoals dat steeds gebruikelijker is in de paneelbouw, daar liggen veel uitdagingen waar ik me graag in vastbijt. Ik houd van het organiseren en structureren van het werk en het aansturen van het team. In totaal werken we met zo’n 30 fte monteurs, 7 man in de werkvoorbereiding en 3 man in het magazijn.”

Promotie, innovatie en kwaliteit

“Toen ik in deze functie rolde, waren we al lid van de Federatie Paneelbouw, een mooi initiatief. Ik was meteen van plan me er actief voor in te zetten. Maar vanwege een drukke start in mijn nieuwe rol en aansluitend de coronamaatregelen, is het er tot op heden jammer genoeg nog niet echt van gekomen. Maar ik kan alvast beginnen met benadrukken dat het belangrijk is om het vak paneelbouw in Nederland te houden. En als je je daarin verenigt door een stuk gezamenlijke promotie, innovatie en kwaliteit, dan hebben we meer platform om ons te blijven onderscheiden. Daar ben ik absoluut van overtuigd. We moeten het vak aantrekkelijk houden in Nederland. Prijstechnisch én om er te komen werken. Daar kunnen we samen meer in proberen te bereiken met innovaties die ons helpen te concurreren.”

Scherp op kwaliteit met label

Ook in kwaliteit kunnen volgens Paul stappen worden gezet. “Met het Kwaliteitslabel vergroten we ook onze aantrekkingskracht in de markt. We hebben het label vorig jaar gehaald en afgelopen maand de eerste audit met succes doorlopen. Dat label hebben niet om zomaar onder ons briefpapier te plakken en op de deur te hangen, uiteindelijk moet het doel zijn dat je scherp blijft op kwaliteit en waar mogelijk verbetert.”

“Nu wil ik kijken of ik mijn bijdrage kan leveren in bijvoorbeeld de werkgroep Innovatie van de Federatie Paneelbouw, zodat ik daar van gedachten kan wisselen met gelijkgestemden”, besluit Paul. “Eens zien waar ons dat brengt.”

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief