Nederland en Duitsland versnellen digitalisering industrie

Het Nederlandse Smart Industry en het Duitse Platform Industrie 4.0 tekenden vandaag een overeenkomst om de digitalisering van de industrie te verbeteren en te versnellen. Dat gebeurde tijdens de economische missie in de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland. De overeenkomst werd aan Nederlandse zijde door de voorzitter van Smart Industry Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, getekend en aan Duitse zijde door Thomas Hahn, hoofd International Relations Platform Industrie 4.0, in het bijzijn van Zijne Majesteit Willem-Alexander en Hare Majesteit Máxima.

Deze samenwerking op het hoogste niveau brengt de belangrijkste stakeholders aan Nederlandse en Duitse zijde bij elkaar. Op deze manier kunnen beide landen concreet aan de slag om de digitalisering van de industrie versneld door te voeren. Dit is heel hard nodig gezien het internationale speelveld waarin de landen zich bevinden en de uitdagingen waar de Duitse industrie voor staat.

Het gaat om het veiligstellen van het verdienmodel van Europa. De Duitse kennis en productietechnologie en de Nederlandse pragmatische toepassing van een nieuw digitaal ecosysteem vullen elkaar aan. Met deze bundeling van krachten zullen Nederland en Duitsland samen een visie ontwikkelen op de Europese industrie van de toekomst.

Bron: FME

Algemeen nieuws