MKB-Handelsmissie duurzame mobiliteit en digitalisering België

Met minister Kaag en voorzitter MKB Nederland Jacco Vonhof

Ben jij een innovatieve mkb’er of start-up met interesse in de Belgische markt? En werk je aan technieken of initiatieven die bijdragen aan slimme en schone mobiliteit van personen en goederen? Ga dan van 13 tot en met 15 januari 2020 mee met de mkb-handelsmissie naar België. Deze missie staat onder leiding van Sigrid Kaag, minister voor Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De zakelijk missieleider is Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland.

Tijdens deze handelsmissie helpt RVO je om jouw kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaanderen en Wallonië in kaart te krijgen.

Duurzame mobiliteit en verkeersstromen
België staat op het gebied van duurzame mobiliteit en verkeersstromen voor grote uitdagingen. Belgische overheden gaan de komende jaren dan ook veel investeren op deze gebieden. Dit gebeurt zowel op federaal, gewestelijk en lokaal niveau. Zo wil België het vervoer milieuvriendelijker en mobieler te maken. Daarnaast wordt het budget voor nieuwe fietspaden in Vlaanderen verdubbeld naar € 300 miljoen. Ook investeert België flink in de wegen rondom Antwerpen (Oosterweel, ringweg rondom Antwerpen) en Brussel.

Kansen voor Nederlandse ondernemers
Nederlandse bedrijven kunnen hierbij een belangrijke rol gaan spelen. Denk bijvoorbeeld slimme mobiliteit/ITS, aan laadstations voor elektrische voertuigen (op privéterreinen). Maar ook meer initiatieven op het gebied van deelmobiliteit, zoals huurfietsen en huurauto’s (‘shared mobility’) en de apps die hiervoor gebruikt worden. Hier liggen kansen voor Nederlands – Belgische samenwerking. Dat past bij het doel van deze handelsmissie: het bevorderen van de onderlinge samenwerking op het gebied van duurzame mobiliteit. Met deze missie informeert RVO je over jouw kansen in België en brengen zij jou in contact met relevante Belgische zakenpartners.

Programma
Het programma richt zich op het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaanderen en Wallonië. Tijdens de missie doe je kennis op over de laatste trends en ontwikkelingen in bovenstaande sectoren en ontmoet je relevante Belgische zakenpartners. Het programma bestaat onder andere uit korte informatieve sessies, bedrijfsbezoeken en netwerkmogelijkheden. Ook matchmaking (in de vorm van speeddates) maakt deel uit van het programma. Hierin krijg je de mogelijkheid om op basis van jouw persoonlijke wensen Belgische partijen te ontmoeten. Voor vervoer tussen Brussel en Antwerpen wordt gezorgd.
Bekijk het voorlopige programma.

Aanmelden
Meld je aan voor deelname aan deze missie.

RVO.nl vindt het belangrijk dat deelnemende organisaties goed binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie vallen. Aanmelding (en de automatische ontvangstbevestiging hiervan) betekent niet automatisch deelname aan de missie. Na sluiting van de aanmeldperiode ontvangt u een definitieve bevestiging van deelname.

Kosten
Deelname kost € 500,- per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaal je € 250,- per extra deelnemer. Iedere deelnemer meldt zich apart aan.

Algemeen nieuws