Fedet gastles elektrotechniek – groep 7/8

Vraag hier het pakket aan

De elektrotechniek is een veel omvattende discipline waar iedereen dagelijks meerdere malen gebruik van maakt. Elektrotechniek is veel meer dan alleen maar de stroomvoorziening in je huis. Auto’s, koelkasten, treinen, lampen, scooters, computers, mobiele telefoons, etc. kunnen niet zonder elektrotechniek.

Kun jij je een wereld voorstellen zonder elektrotechniek?
Ondanks het grote belang is elektrotechniek een onderbelichte sector. Elektrotechniek is er gewoon, we gebruiken het en staan niet stil bij wat er allemaal nodig is om bijvoorbeeld een whatsapp te versturen of een flesje koude cola uit de koelkast te halen. Het wordt tijd om hier verandering in te brengen! Het aantal vacatures in de elektrotechniek is groter dan ooit tevoren. De Fedet gastles is bedoeld om leerlingen in groep 7/8 van de basisschool te enthousiasmeren voor een opleiding en een baan in de elektrotechniek.

Inhoud Gastles
De gastles bestaat uit drie delen:

  • Deel 1: Film “Groep 8 en het geheim van de meester” (ongeveer 30 minuten)
  • Deel 2: Korte presentatie over elektrotechniek en hoe belangrijk dit is in ons dagelijks leven
  • Deel 3: In groepjes aan de slag met een kwartetspel (30 – 45 minuten)
Heb jij interesse om een Fedet Gastles te geven op een basisschool van jouw keuze?
Vraag dan hier het Gastlessenpakket groep 7/8 aan
Wil je meer informatie of heb je vragen over het gastlessenpakket? Neem dan contact op met het Fedet secretariaat. Dit kan telefonisch op 088 400 84 16 of door een mail te sturen naar info@fedet.nl.

Algemeen nieuws