Fedet-leden bezoeken Phoenix Contact in Blomberg

Op uitnodiging van Phoenix Contact brachten 26 paneelbouwers in mei een bezoek aan de hoofdvestiging van Phoenix Contact in Blomberg. Doel van het bezoek was het bekijken van de productie en het uitwisselen van informatie op het gebied van paneelbouw. Met een wereldwijde omzet van € 2.38 biljoen en 17.400 werknemers is er bij Phoenix Contact veel te zien op het gebied van de paneelbouw, een paneel zonder een product van Phoenix Contact is bijna ondenkbaar.

Duitse roots
Phoenix Contact heeft zijn wortels in Duitsland als leverancier van aansluitklemmen voor energiebedrijven. De hoofdvestiging bevindt zich in Blomberg. In 1923 in Essen opgericht, en vervolgens met zijn opdrachten meegegroeid. Dat geldt net zo goed voor de productie en de techniek als voor het gevarieerde productassortiment en de divisies. Gevormd door innovatieve techniek is de productie van alle producten in een optimaal proces verregaand geautomatiseerd, ook alle machines die nodig zijn om de artikelen te maken komen uit eigen fabriek.

Specifieke producten voor de paneelbouw
Bij Phoenix kun je terecht voor aansluitklemmen, bekabeling, connectoren, elektronische schakelmodulen en motoraansturing, gereedschap, safety-oplossingen voor een hoge beschikbaarheid van de installatie, HMI’s en industriële PC’s, overspanningsbeveiliging en ontstoorfilters, PLC en I/O-systemen, voedingen en UPS-modulen.

Geoptimaliseerde processen in paneelbouw
Van engineering tot en met productie ondersteunt complete-line van Phoenix Contact een zo efficiënt mogelijk ingerichte schakelkastproductie, een eigen specifiek concept voor het optimaliseren van processen in de schakelkastbouw. Dankzij de klemmenstrookproductie van Phoenix Contact is het ook tijdens orderpieken ook mogelijk om flexibel te blijven door kant-en-klaar samengestelde klemmenstroken just-in-time in de paneelbouw productie laten opnemen. De digitalisering in het ontwerp en de bouw van een besturingspaneel is ook voor Phoenix Contact net als voor de paneelbouw een must, o.a. samen met EPLAN (Pro Panel) wordt er hard gewerkt om verdere digitalisering in de paneelbouw mogelijk te maken.

Samenvattend
De uitwisseling van kennis op het gebied van paneelbouw met Phoenix Contact stond tijdens dit bezoek centraal, samen moet het mogelijk zijn d.m.v. innovaties en nieuwe producten de paneelbouw nog verder te optimaliseren. Samengevat een interessant en geslaagd bezoek aan Phoenix Contact in Blomberg, wat gezien het succes van de trip wellicht nog een vervolg krijgt.

Algemeen nieuws