Fedet en FME versterken strategische fit

Het Fedet-bestuur heeft opnieuw een nieuw 3-jarencontract met FME ondertekend. Beide partijen onderschrijven hiermee de wens om de samenwerking en strategische fit verder te ontwikkelen en een succes te maken.

Woensdag 22 januari hebben Matty Hummelink (voorzitter Fedet) en Arjel Woudstra (FME-directeur) het nieuwe 3-jarencontract ondertekend. Fedet en FME zullen de komende periode de samenwerking verder uitbouwen. Zo is er voor Fedet-leden nu al de mogelijkheid om deel te nemen aan de workshops van het FME-platform Artificial Intelligence.

Trotse professionals, tastbare impact en circulariteit
Fedet heeft in de strategische roadmap 2020-2030 drie pijlers vastgesteld: Trotse professionals, Tastbare impact en Circulariteit. In 2020 gaan wij starten met de praktische invulling hiervan. Zo zijn wij in de laatste fase van het ontwikkelen van een broadcasting-kanaal: Elektrotechniek.tv.
Onze visie wordt bepaald door hetgeen organisaties in elektrotechniek bezighoudt. Met Elektrotechniek.tv willen wij de buitenwereld laten zien wat er allemaal al mogelijk is en met welke ontwikkelingen Fedet-leden zich bezighouden.

Daarnaast organiseren wij in 2020 diverse events. Dit zijn kleinschalige events zoals rondetafelgesprekken, maar ook grotere events in samenwerking met KPN, FME en andere (branche-)verenigingen. Een aantal events zijn al bekend:

Reserveer deze data alvast in je agenda. Hou onze website in de gaten voor meer informatie of volg ons op Linkedin.

Heb je vragen over dit bericht of wil je meer informatie over Fedet?
Neem dan contact op met het Fedet-bureau. Dat kan telefonisch op 088 400 84 16 of door een mail te sturen naar info@fedet.nl.

Arjel Woudstra (FME-directeur) en Matty Hummelink (voorzitter Fedet)

Wie is FME?

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Haar 2.200 leden zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. Er werken bij FME-leden 226.000 medewerkers. De gezamenlijke omzet van de FME-leden bedraagt 103 miljard en zij exporteren voor 51 miljard. Daarmee realiseren de FME-leden een zesde van wat Nederland in totaal met export verdient. FME heeft partnerships met 30 brancheverenigingen en platforms, waaronder Fedet.

 

Wie is Fedet?

De Federatie Elektrotechniek (Fedet) heeft als leden bedrijven en zelfstandige brancheverenigingen die in Nederland actief zijn in de elektrotechnische en werktuigbouwkundige sector. Deze ledenkring dekt een groot deel van de markt en kan aan de hand van de toekomstige ontwikkeling van vraag/aanbod uit de markt worden uitgebreid met nieuwe lid bedrijven en/of zelfstandige brancheverenigingen. Het doel van Fedet is de positie van ondernemingen in de elektrotechnische en werktuigbouwkundige branche te verbeteren door kennis en invloed te vergroten. Daartoe wil de Fedet de politieke, bestuurlijke en regelgevende processen, die hiervoor van belang zijn, monitoren en effectief beïnvloeden ten gunste van haar leden. De Fedet is op alle niveaus zowel nationaal als internationaal actief.

 

Algemeen nieuws