De leden van de Federatie Paneelbouw delen hun restvoorraden

Veel paneelbouwers kennen het probleem van onderdelen, die om welke reden dan ook, (te) lang in hun magazijn blijven liggen. Restmaterialen van een project, verkeerd bestelde materialen die niet geretourneerd worden, verpakking die ontbreekt, verouderde modellen die nog prima functioneren maar niet meer gespecificeerd worden, etc. Voorraad welke wellicht financieel reeds afgeschreven is, maar  weggooien van deze materialen blijft zonde (ook onder onze gemeenschappelijke noemer van maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Daarom is binnen de Federatie Paneelbouw de werkgroep ‘Sur Plus’ actief. Deze werkgroep faciliteert richting de leden van de Federatie Paneelbouw om met elkaar restvoorraden te kunnen delen en deze zo toch te kunnen verwerken. Men bedacht een laagdrempelig  en voordelig systeem.
Centraal wordt bij het secretariaat van Fedet de data rondom verschillende partijen producten bij de leden verzameld en vastgelegd in een Excel-sheet.

Via de website van Fedet (werkgroep Sur Plus) kunnen belangstellenden het document vervolgens downloaden, met daarin het overzicht van de restpartijen en de contactpersonen. Afhankelijk van de betreffende behoefte kan vervolgens met de eigenaar van de restpartij contact worden opgenomen voor een afspraak rondom aantallen en een prijs voor overname van de restpartij.

Interesse in Federatie Paneelbouw of de Sur Plus lijst?
Bekijk hier de pagina van de Paneelbouw werkgroep Sur Plus.
Wilt u meer informatie over de sectie Federatie Paneelbouw of één van de werkgroepen kunt u contact opnemen met Jan Hartman via info@federatiepaneelbouw.nl of het Fedet Secretariaat. Het Fedet Secretariaat is telefonisch bereikbaar op 088 400 84 16 of door een mail te sturen naar info@fedet.nl.

 

Algemeen nieuws