Dag-training “Inspectie van schakelkasten”

Exclusief voor Federatie Paneelbouw-leden

Eén van onze speerpunten is om aangesloten leden te helpen met het kunnen leveren van een universele gewaarborgde kwaliteit. De bijbehorende vakkennis die daarbij komt kijken is onontbeerlijk. Om onze leden maximaal te ondersteunen bij het leveren van die kwaliteit en/of het behalen van het kwaliteitslabel, is de training ‘inspectie van schakelkasten’ georganiseerd. Het betreft een ééndaagse cursus, de eerste 3 dagen zijn inmiddels met meer dan 100 deelnemers volgeboekt.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen
• Relatie tussen de normen voor elektrische installaties (NEN 1010) en elektrische uitrusting voor machines NEN-EN-IEC 60204-1 en de norm voor schakelkasten, NEN-EN-IEC 61439.
• Constructieve eisen
• Beschermklasse IP in de praktijk
• De eisen voor temperatuurstijgingen voor schakelkasten
• Het bepalen van de kortsluitvastheid.
• Hoe stel je een inspectierapport op
• CE markering van schakelkasten
• Eindtesten die de paneelbouwer volgens NEN-EN-IEC 61439 zelf moet uitvoeren.

Door wie?
Deze cursus wordt gegeven door Roel Ritsma, Entheq technology group (voorzitter van de normcommissie laagspannings-schakelmateriaal en lid van de IEC-werkgroep) en is exclusief voor Federatie Paneelbouw-leden.

Voor wie?
Ontwerpers en testers in de paneelbouw

Wanneer?
Afhankelijk van de deelname worden er weer in het 1e kwartaal van 2020 nieuwe dag-trainingen gepland

Waar?
Als locatie voor deze trainingen mag de Federatie Paneelbouw gebruik maken van het Cito Benelux Technologie- en Trainingscentrum in Reeuwijk.

Opgeven?
Meld je hier aan. Zodra de definitieve datum bekend is, nemen wij contact met jou op.

Kosten?
Afhankelijk van het totaal aantal deelnemers € 95,-

 

 


 

Het doel van de Federatie Paneelbouw is het waarborgen van de kwaliteit van schakel- en besturingspanelen ter stimulatie en het behoud van de paneelbouw- én de maakindustrie in Nederland. Om dit te stimuleren organiseert de Federatie Paneelbouw initiatieven op het gebied van kwaliteit, innovatie, opleiding en imago. Dit met als doel om de paneelbouwer in Nederland de ruimte te geven zo efficiënt mogelijk te ondernemen en de maakindustrie niet te verliezen aan het buitenland. We hopen hiermee de komende generaties de mogelijkheid te bieden om in de maakindustrie te kunnen participeren en te blijven ontwikkelen.

Algemeen nieuws