Balen! ELEKTRO 2020 gaat niet door

ELEKTRO gaat niet door dit jaar. Dat maakt organisator Henk & Fred bekend. Het event is met een jaar uitgesteld en zal nu plaatsvinden in het najaar van 2021.

Sinds maart heeft de coronacrisis ons land in z’n greep. Daardoor gaan zowel lokale als wereldwijde evenementen dit jaar niet door. Ook Henk & Fred neemt haar verantwoordelijkheid en slaat een jaartje over met het beurs event ELEKTRO. “Gezondheid gaat voor”, licht beursmanager Matthea Kiemeney toe.

Onzeker
ELEKTRO stond oorspronkelijk gepland voor september 2020 in de Beursfabriek in Nieuwegein. In maart kondigde de organisatie aan het event te verplaatsen naar december 2020. Nu is besloten om het event helemaal af te lassen. Kiemeney: “Zolang er geen vaccin is zorgt het coronavirus voor veel onzekerheid over wat er straks wel of niet kan. Evenementen staan op losse schroeven en niemand weet hoe lang dat gaat duren. De gezondheid en veiligheid van onze exposanten en bezoekers staan voor ons op de eerste plaats.”

Bij de organisatie leeft ook de vraag in hoeverre een bezoek en deelname aan een beurs leuk is wanneer er zoveel maatregelen nageleefd moeten worden. “ELEKTRO is de plek om je te laten informeren, adviseren en inspireren op het gebied van elektrotechniek. Het moet een leuk dagje uit zijn voor de professional. In onze beleving is het leuke er wel vanaf. De anderhalvemeter-maatschappij vraagt om zoveel aanpassingen dat het laagdrempelige en toegankelijke karakter van ons beurs event daardoor compleet verdwijnt”, aldus Kiemeney.

Algemeen nieuws