Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Geert Laseur, Rittal BV

Geert Laseur, Rittal BV

- TESTIMONIAL - Geert Laseur, Rittal BV

Een nieuw jaar is onlosmakelijk verbonden met goede voornemens. Onder het motto ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ worden plannen gesmeed om kansen te benutten of nieuwe mogelijkheden te creëren. En die kansen en mogelijkheden zijn er dit jaar in overvloed. Uitdagingen zou ik het liever willen noemen: veranderende klantbehoeften, de enorme belangstelling voor en groei van het aanbod via internet en de wens van bedrijven om risico’s steeds verder te beperken. Vrij vertaald zou je kunnen zeggen dat bedrijven sneller, beter en ‘completer’ bediend willen worden. Ontzorgen lijkt daarmee een belangrijke pijler in de toekomst van elektro-bedrijven en in het bijzonder voor de paneelbouw. Een spannende tijd!

Slimmer engineeren, handiger gebruik maken van standaard-bouwblokken en daarmee ook doordachter investeren in mensen en middelen behoren ongetwijfeld tot de ‘nieuwste ronde en nieuwste kansen’ voor de gehele installatiebranche

De oude discussies over meer of minder korting, maken steeds vaker plaats voor échte uitdagingen: het voorkomen –of tenminste minimaliseren– van faalkosten. Die deskundigheid raakt bij uitstek het werkgebied van onze Fedet-leden. Slimmer engineeren, handiger gebruik maken van standaard-bouwblokken en daarmee ook doordachter investeren in mensen en middelen behoren ongetwijfeld tot de ‘nieuwste ronde en nieuwste kansen’ voor de paneelbouw, en de gehele installatiebranche. Daarbij gaat BIM het komend jaar een grotere rol spelen – anders, efficiënter engineeren. Durft u uw Fedet-partner daartoe uit te dagen? Doe het gerust want de Fedet-bedrijven zijn bij uitstek de partners die de efficiency van uw bedrijf of project op een nog hoger plan kunnen brengen.

Fedet-bedrijven zijn bij uitstek de partners die de efficiency van uw bedrijf of project op een nog hoger plan kunnen brengen

En die efficiency is nodig – zeker als het om paneelbouw gaat! Europa kent geen grenzen meer – prijzen van hier worden vergeleken met die in Zuid-Italië. Wie zich in zo’n open en transparante markt wil onderscheiden, is aangewezen op efficiency, op snelle levering en flexibiliteit om op verschillende klantvragen in te kunnen spelen. Nederland ontwikkelt zich daarbij nog meer van kenniseconomie naar efficiency-economie. Een werkveld waar we goed in zijn. Daarbij knokt de Fedet als branchevereniging voor een nog stevigere positie; een positie die past bij het belang van onze sector. Zonder elektrotechniek staat de wereld stil – en stilstand betekent achteruitgang! Dus: schouders er onder, klanten ontzorgen, uitdagingen oppakken, investeren in mensen, middelen én knowhow. Als we die voornemens gezamenlijk werkelijkheid laten worden, wordt 2016 een fantastisch jaar – een springplank naar een prachtige toekomst!

Geert Laseur
Algemeen directeur Rittal B.V.

Testimonials