Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws

Uitnodiging webinar Europese PFAS-regelgeving

27/6/2023

Europese PFAS-regelgeving: Ingrijpende veranderingen voor maakbedrijven op komst

In 2026 gaan waarschijnlijk nieuwe EU-regels voor het gebruik van PFAS in, waarbij de overheid het gebruik ervan bijna volledig verbiedt. PFAS-verbindingen komen voor in bijna alle producten uit de maakindustrie, en daarmee raakt deze regelgeving veel FME- en ook Fedet-leden. Bedrijven kunnen tot 25 september om uitstel tot 12 jaar verzoeken. Laat je daarom goed informeren tijdens dit webinar, georganiseerd door FME op dinsdag 11 juli om 09:00 uur.

PFAS

PFAS is de verzamelnaam van een grote groep stoffen met zeer uiteenlopende eigenschappen. De overeenkomst van deze stoffen is dat ze verbindingen bevatten tussen fluor en koolstof. Deze verbinding is moeilijk afbreekbaar en blijft lang in de natuur aanwezig. Fluorpolymeren, een subset van PFAS zijn veelal vuil en waterafstotend, chemisch resistent, uitstekend isolerend en kunnen tegen hoge temperaturen en worden daarom breed toegepast in tal van producten. Sommige PFAS-verbindingen kunnen gezondheidsrisico’s veroorzaken bij langdurige blootstelling. Onlangs is verbod voorgesteld voor de hele groep van PFAS-verbindingen op basis van Europese REACH-regels. Dit verbod zal vermoedelijk in 2026 in werking treden.

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief