Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws

Technische Unie opent Inspiratiecentrum Smart Building

17/3/2022

Op 16 maart 2022 is in Utrecht onder leiding van Hélène Hendriks het Inspiratiecentrum Smart Building van Technische Unie geopend. Op deze locatie kunnen bezoekers zien, ervaren en beleven welke slimme en duurzame oplossingen er zijn voor retail, zorg, hotels, kantoren en scholen.

Inspiratie en techniek

Hoe regel je het klimaat in gebouwen optimaal en duurzaam? Hoe beveilig je gebouwen met de meest moderne technieken? Wat is er allemaal mogelijk op het gebied van energiezuinige verlichting? Bij smart building is de technologie afgestemd op de mensen in het gebouw en de activiteiten die daar plaatsvinden. De verlichting, ventilatie, verwarming, airconditioning, beveiliging en andere systemen verzamelen via microchips en sensoren informatie en passen zich vervolgens automatisch aan op wat er in het gebouw gebeurt. Wat daar allemaal blij komt kijken, laat Technische Unie zien in het nieuwe Inspiratiecentrum.

De sfeervolle ruimtes in het Inspiratiecentrum belichten elk een belangrijke smart building-pijler: klimaat, beveiliging, verlichting, energie en processen. Op het Energieplein worden innovatieve totaaloplossingen getoond op het gebied van energiemanagement en CO2-besparing.

Centraal gelegen ontmoetingsplek

Het nul-op-de-meter pand omvat verder een opleidingscentrum, logistiek overslagpunt, servicecentrum en kantoorruimten. Installateurs kunnen samen met hun klanten zien welke oplossingen er mogelijk zijn. Het Inspiratiecentrum Smart Building bevindt zich in de Utrechtse vestiging van Technische Unie, Griffioenlaan 4, 3526 LA Utrecht.

Inspiratiecentra door heel het land

Inspiratiecentrum Smart Building is het derde Inspiratiecentrum van Technische Unie. In Zwolle is Inspiratiecentrum Duurzaamheid gevestigd, in Eindhoven Inspiratiecentrum Smart Industry. Op deze locaties toont Technische Unie de laatste innovaties aan installerend en industrieel Nederland.

Langskomen? U bent van harte welkom

Vanaf 17 maart 2022 zijn bezoekers welkom om het nieuwe Inspiratiecentrum te bezoeken. Maak een afspraak en onze specialisten staan voor u klaar. Zij beantwoorden graag al uw vragen over smart building-oplossingen, maar ook over bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden en regelgeving.Voor meer informatie en het plannen van uw bezoek, ga naar tu.nl/icu.

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief