Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws

Opslag energie: technisch veel mogelijk; regelgeving is barrière

4/4/2022

Op 1 april 2022 schoven 10 gasten aan bij Ed Nijpels, de voorzitter Voortgangsoverleg Klimaatakkoord. Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te kunnen realiseren. Technisch zijn er genoeg veelbelovende oplossingen, maar het duurt vaak jaren voordat er ergens een schop de grond in kan. De huidige regelgeving vertraagt een snelle groei van opslag van duurzame energie.Na de openingspresentatie wordt de opslag van energie besproken in drie blokken.

  • Het eerste blok gaat over batterijopslag.
  • Het tweede blok over grootschalige opslag van waterstof.
  • Blok drie gaat over opslag van warmte.

Bekijk hier van elk blok een aparte samenvatting met de linkjes om dat onderdeel terug te kijken

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief