Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws

Ontwerp codebesluit eisen overspanningsbeveiliging

24/3/2023

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een ontwerpbesluit opgesteld om de eisen van de overspanningsbeveiliging van elektriciteitsproductie-eenheden in de Netcode elektriciteit te wijzigen. De ACM stelt met het ontwerpbesluit voor om de eisen van overspanningsbeveiliging van elektriciteitsproductie-eenheden zoals de omvormers van zonnepanelen te wijzigen. Deze eisen bepalen bij welke maximale waarden van de netspanning elektriciteitsproductie-eenheden van het net mogen afschakelen. De overspanningsbeveiligingseisen zijn al vastgelegd in het normblad NEN-EN 50549-1:2019. Door deze wijziging worden de eisen in de Netcode elektriciteit in overeenstemming gebracht met deze NEN-EN 50549-1:2019.Fedet is zeer teleurgesteld in dit wijzigingsvoorstel, zowel de uitvoerbaarheid als de veiligheid zijn onvoldoende onderzocht en verzoekt de ACM haar voorstel in te trekken en met een nieuw wijzigingsvoorstel te komen dat uitvoerbaar en veilig is. Hiervoor kan onze suggestie als basis dienen.

Meer informatie

Bekijk hier het volledige bericht vanuit Fedet. Neem voor meer informatie contact op met Henry Lootens. Dit kan telefonisch op 06 25028282 of per e-mail, te sturen naar info@fedet.nl.

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief