Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws
Paneelbouw
Digitalisering en Data

Innovatie en automatisering

27/11/2023
Vroeger was de panelenbouw een vak… vandaag is de panelenbouw een proces!

Terugblik op de ALV

Op 8 november 2023 vond een uniek evenement plaats, georganiseerd door de Federatie Paneelbouw in nauwe samenwerking met Voortman Steel Machinery in Rijssen. De Algemene Ledenvergadering werd gecombineerd met een blik in de toekomst van de panelenbouw.

Innovatie en automatisering

Het centrale thema van de panelenbouw voor de komende jaren is de verregaande automatisering van het proces. Door de digitalisering van de voorbereiding van de panelenbouw is er steeds minder daadwerkelijke elektrotechnische panelenbouw kennis in de werkplaats nodig waardoor er een bredere populatie inzetbaar voor de montage. Hierdoor kan de beperkte instroom van nieuwe elektrotechnici voor een deel opgevangen worden.

Transitie

“De klassieke panelenbouw zit in een transitie waarbij het proces verregaand geautomatiseerd wordt met behulp van software pakketten en machines. Hiermee kan een aanzienlijke versnelling van het proces bewerkstelligd worden met behoud van kwaliteit. Dit is een prachtige ontwikkeling die tevens noodzakelijk is.” Aldus Frank Verstegen, die op de ALV de presentatie van de werkgroep Innovatie voor zijn rekening nam en uit eigen ervaringen kan putten.

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief