Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws
Digitalisering en Data
Elektrotechniek.tv
Onderwijs en Arbeidsmarkt

De elektrotechnische installatiebranche mist de boot zonder Elektrotechniek.tv

30/5/2024
In de razendsnelle wereld van de elektrotechniek is het cruciaal om voorop te lopen.

Kennis delen, innovaties tonen en je doelgroep inspireren zijn daarbij essentieel. Elektrotechniek.tv, hét online platform voor videocontent over elektrotechnische installatietechniek, biedt fabrikanten en groothandels een unieke kans om dit te realiseren.

Waarom meedoen op elektrotechniek.tv?

• Bereik jouw doelgroep: Ons platform trekt een gemotiveerd publiek van professionals en geïnteresseerden in de elektrotechnische installatietechniek. Duizenden mensen weten elektortechniek.tv iedere maand weer te vinden.

Volgens recent onderzoek van Startpagina besteedt de gemiddelde Nederlander al meer dan een uur per dag aan het bekijken van online video's. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen, waardoor videocontent een steeds belangrijker medium wordt om uw doelgroep te bereiken.

• Deel jouw expertise: Maak video's over je producten, diensten, innovaties en projecten. Zo positioneer je je als thought leader in de branche.

Videocontent is een krachtig middel om complexe technische informatie op een heldere en beknopte manier over te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van Peppercontent, die concludeert dat video's 78% meer engagement genereren dan tekstuele content.

• Versterk uw merk: Vergroot je naamsbekendheid, bouw een sterker merkimago en creëer een loyale aanhang.

Door middel van video's kunt je een kijkje achter de schermen geven van jouw bedrijf en een persoonlijke band opbouwen met je doelgroep. Dit draagt bij aan een sterker merkimago en verhoogt het vertrouwen in jouw merk.

• Genereer leads: Trek nieuwe klanten aan en stimuleer de verkoop met pakkende videocontent.

Uit onderzoek van HubSpot blijkt dat 70% van de consumenten aangeeft dat ze eerder geneigd zijn om een product te kopen nadat ze er een video over hebben gezien.

De kracht van videocontent:

Video is het medium van de toekomst. Mensen spenderen steeds meer tijd aan het bekijken van video's en nemen informatie sneller en beter op via visuele content.

• Verhoogde engagement: Video's boeien jouw publiek, stimuleren interactie en zorgen voor een langere aandachtspan.

• Effectieve kennisoverdracht: Complexe technische informatie wordt helder en beknopt gepresenteerd, waardoor kennis optimaal gedeeld wordt.

• Vertrouwen en transparantie: Laat je bedrijf zien, creëer een persoonlijke band met je doelgroep en vergroot het vertrouwen in jouw merk.

Het grote voordeel van Elektrotechniek.tv tegenover Youtube

Op Youtube is de kijker ‘weg‘ na het zien van jouw video. Op naar het volgende filmpje dat het algoritme bedacht heeft voor die kijker. Op Elektrotechniek.tv blijft de kijker in ons ecosysteem. De kans is groter dat de kijker nog een video van jouw bedrijf, of een ander lid van Elektrotechniek.tv kijkt dan op Youtube. De leden van Elektrotechniek.tv spelen elkaar de bal toe.

In de video’s op Elektrtechniek.tv is het mogelijk links te plaatsen naar jouw website, of bijvoorbeeld de webshop van de groothandel. Dit zorgt voor extra omzet en vergroot de kracht van je video’s.  

Mis de boot niet!

Fabrikanten en groothandels in de elektrotechnische installatietechniek die niet online zichtbaar zijn, missen kansen. De concurrentie is hard en klanten verwachten steeds meer informatie en inspiratie online te vinden. Elektrotechniek.tv biedt je een krachtig platform om jouw doelgroep te bereiken, je expertise te delen en je merk te versterken.

Word vandaag nog partner van elektrotechniek.tv en ga de concurrentie vooruit! Samen creëren we de toekomst van de elektrotechnische installatietechniek.

Bronnen:

Startpagina over het belang van videocontent voor de technieksector

Onderzoek naar de toename van videocontent

Statistieken over video-marketing

Onderzoek naar de stand van zaken van video-marketing

P.S. Bekijk onze website voor meer informatie en succesverhalen van onze partners: www.elektrotechniek.tv

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief