Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws
Lobby
Paneelbouw

Cao Metaal & Techniek laat op zich wachten

25/6/2024
De onderhandelaars zijn in een impasse beland.

‘Sinds de afloop van de Cao Metaal en Techniek wordt achter de schermen hard gewerkt om de onderhandelingen vlot te trekken en de vakbonden terug aan de formele onderhandelingstafel te krijgen. Werkgevers hebben de contouren geschetst van een nieuwe cao en willen hierover nog steeds met de vakbonden in gesprek. Het is onzeker wanneer dit kan gaan lukken.’

Horde van de salarissen

De onderhandelaars zijn in een impasse beland. Er zit weinig beweging in de gesprekken over een nieuwe cao. Werkgevers en vakbonden liggen ver uit elkaar. De partijen blijven vooralsnog hangen bij de eerste horde: die van de salarissen.

Op tafel ligt de door vakbond FNV geëiste loonsverhoging van 10,1 procent. Met stakingen in de metaal- en technieksector wordt de druk op de werkgevers opgevoerd. Ondertussen vragen ook andere knelpunten om aandacht. Zoals de wens van werknemers om eerder te stoppen met werken. Begrijpelijk, gezien de fysieke belasting van mensen die werkzaam zijn in de metaal- en techniekbranche.

bron: Henk & Fred nieuws 25 juni

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief