Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws
Circulariteit
Veiligheid en Handhaving
ETG
Kabel
NLA
Paneelbouw
TGF

Brancheplan Verpakkingen krijgt steeds meer vaart

1/12/2023
Op maandag 6 november vond de halfjaarlijkse bijeenkomst weer plaats. Met meer deelnemers dan ooit, een scherpe key-note en inhoudelijke bijdrages.

Een paar weken geleden kwamen we met elkaar bijeen in Woerden voor de halfjaarlijkse bijeenkomst van het Brancheplan Verpakkingen. Wij kijken terug op een geslaagde dag met meer deelnemers dan ooit! Het is mooi om te zien hoe het Brancheplan écht gaat leven tijdens zo’n evenement.

Dynamiek

De groeiende belangstelling voor het onderwerp bleek onder meer uit de drukbezochte bijeenkomst op 6 november. Ruim 80 mensen waren in De Kas aanwezig. In de vakmedia is de laatste maanden steeds meer aandacht voor de uitdaging om de hoeveelheid verpakkingen terug te dringen. Ook dat zorgt voor de nodige dynamiek, zowel in de totale branche als binnen individuele bedrijven.

Inspiratiesessies

Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen een update van de diverse pilots die in het kader van het Brancheplan Verpakkingen zijn opgezet. Het tweede deel van de bijeenkomst bestond uit een drietal inspiratiesessies, over het Afvalfonds verpakkingen, het hergebruik van pallets en het project Justus in Amsterdam.

Lef

Keynote speaker tijdens de bijeenkomst was Wieger Droogh, CEO van Equans. Hij wees erop dat er soms lef voor nodig is om te zeggen wat je kan én wat je niet kan. Door te vragen om hulp bij het tot stand brengen van een circulaire manier van werken, kom je erachter wie je echte partners zijn. Dat is belangrijk, omdat samenwerking in de keten cruciaal is bij het verminderen van de verpakkingsberg.

Wieger constateerde verder dat we binnen het Brancheplan goed op weg zijn, maar dat er ook nog schakels ontbreken. Zo zijn afvalverwerkers en opdrachtgevers nog afwezig. Ook bij het vaststellen en verwezenlijken van de doelstellingen zouden we meer lef kunnen tonen, vindt hij. Durf verplichtend te zijn en verder te gaan dan je aanvankelijk voor ogen had.

Nieuwe deelnemers

In totaal hebben inmiddels 46 bedrijven zich bij het Brancheplan Verpakkingen aangesloten en dat aantal blijft toenemen. In het afgelopen halfjaar konden we Hüppe, Attema en OCS Bachmann (fabrikanten), Interfilter Group, Alius, itsme en Solar (groothandels), Stork, Vinci en Batenburg (installateurs) en Boxxit, Circular Plastics Alliance en Optimum Group (ondersteunende partijen) verwelkomen als nieuwe deelnemers.

“Samenwerken in de keten is cruciaal bij het verminderen van de verpakkingsberg.”

We hebben vernomen dat deelnemers met nieuwe energie en acties terug gingen naar hun eigen organisaties. Daar doen we het voor!

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief