Event: Internationale Impact

Op woensdag 29 november organiseert Dutch Power samen met de Fedet sectie T&D een interactieve kennisbijeenkomst over de impact van het EU Circulaire Economie beleid op onze energie-infrasector.

Groeiende aandacht milieu-impact
Naast het sturen op reductie van CO2-emissie en het promoten van hernieuwbare energiebronnen, groeit de aandacht voor de milieu-impact van materialen. Op Europees niveau ontstaat hiervoor ook steeds meer beleid. Over de impact daarvan op de energie-infrasector gaan we het op 29 november in Zoetermeer samen hebben.

Van Europees beleid naar de praktijk
Tijdens de bijeenkomst zoomen we eerst in op het Europese beleid. Fedet sectie T&D en T&D Europe behartigen de belangen van onze sector en initieren, leveren input en worden geconsulteerd over geavanceerde oplossingen en technologieen op het gebied van elektrische netwerken. Verder stimuleren zij het toepassen van milievriendelijke, energie- en kosteneffectieve infrastructuur.

Günter Kachelrieß, representative T&D Europe (Manager Standards & Regulations, Siemens) en Edgar Dullni, representative T&D Europe (R&D Medium Voltage Infrastructure, ABB) belichten hun visie op de circulaire economie. Vervolgens dalen we samen met Robert van Beek, beleidsadviseur Circulaire Economie FME, af naar de Nederlandse situatie. Onderwerpen als het EU-beleid, het grondstoffenakkoord en de gesprekstafel Maakindustrie passeren tijdens deze presentaties de revue.

De praktijk bespreken we aan de hand van drie fascinerende casussen:

  • Impact EU-beleid op kabels
  • F-gas regelgeving en de impact op SF6 hoogspanningsinstallaties
  • Circulariteit van accusystemen

Met deze onderwerpen en Marcel den Haan (branchemanager Fedet) als dagvoorzitter, belooft het een interessante bijeenkomst te worden!
Na afloop is volop gelegenheid voor small talks tijdens het dinerbuffet.

Voor wie
Ben je een professional binnen de NL energie- & infrasector dan ben je op 29 november van 13.30 tot 18.00 uur van harte welkom bij het Bouwhuis in Zoetermeer om mee te praten en te denken over de impact van het EU Circulaire Economie beleid op onze energie-infrasector.

Kosten
Voor Dutch Power participanten, Fedet en T&D leden is deelname gratis.

Programma & aanmelden
Aanmelden en het volledige programma bekijken kan hier.

 

Algemeen nieuws