Fedet Marktmonitor

Nu 24/7 online beschikbaar voor Fedet Leden!

U heeft het als Fedet-lid ongetwijfeld gemerkt; de overgang van de FBI Rapportage naar de Marktmonitor. Dit product is het resultaat van een uitstekende samenwerking tussen de Fedet en het team Business Intelligence van FME. Het leek ons gepast om het Business Intelligence team via deze weg bij u te introduceren en u mee te nemen in de toekomstplannen die wij hebben om samen met de Fedet de Marktmonitor nóg waardevoller te maken.

Fedet Marktmonitor nu 24/7 beschikbaar voor Fedet Leden!
Bekijk hem hier!

Data is met uitstek geschikt om ondernemers met elkaar te verbinden en de verdienkracht van de hele sector te vergroten. Al is het alleen maar omdat u zelf geen tijd hoeft te steken in het verzamelen van allerlei statistieken. Verantwoordelijk voor de Marktmonitor voor de Fedet is Brigitte Bakker, bij velen van u ongetwijfeld bekend van de maandelijkse statistiek uitvragen die zij al enkele jaren voor de Fedet, TGF en NLA uit mag voeren. Zij is degene die u met een vriendelijk, maar vaak dringend e-mailtje of telefoontje eraan zal herinneren om statistieken als de Fedet Barometer aan te leveren. Op die manier hebben de statistieken voor alle partijen de meeste waarde.

Naast Brigitte bestaat het team uit Cedric Willems en Ilka van Vliet. Zij houden zich binnen het team Business Intelligence vooral bezig met het verwerken en presenteren van data. Het vierde en laatste lid van het team is Steven van Bemmel. Hij heeft ruime ervaring in het automatiseren van data verwerkende processen. Dat is bijzonder van belang om met een klein team zo veel mogelijk hoogwaardige diensten aan te kunnen bieden aan FME leden en de aangesloten branches.

Deze diensten richten zich op twee kerntaken; het aanbieden van benchmarks en het aanbieden van marktinformatie. De eerste benchmark die wij sinds september vorig jaar aanbieden aan FME leden is de FME Beloningsbenchmark. Een mooi product waarin ondernemers eenvoudig kunnen zien of zij voor een specifieke functie een marktconform salaris bieden of niet. Later in het jaar zullen er nog meer benchmarks worden ontwikkeld, waarbij er altijd wordt gekeken of het ook interessant kan zijn voor aangesloten branches.

Power BI: Het online interactief dashboard
De Marktmonitor valt uiteraard onder het aanbieden van marktinformatie. Het betreft het verzamelen, verbinden, presenteren en interpreteren van vaak openbare data. De Marktmonitor is volledig naar voorbeeld van de FBI Rapportage opgebouwd. Sinds 1 januari 2018 is de rapportage omgezet naar een online interactief dashboard. Hierin vindt u dezelfde informatie terug als in het huidige PDF bestand, maar kunt u ook eenvoudig selecties maken waardoor de aangeboden informatie nog relevanter zal zijn.

Data is in onze maatschappij en vooral ook in het bedrijfsleven steeds belangrijker geworden en dat zal alleen nog maar meer worden. De mogelijkheden om grote hoeveelheden data goedkoop op te slaan en eenvoudig te bewerken nemen alleen maar toe. Wij zijn als FME Business Intelligence er bijzonder trots op dat wij daarin een klein steentje kunnen bijdragen en we gaan heel graag met u in gesprek over de wijze waarop wij voor u de meeste meerwaarde kunnen bieden!

Voor vragen over de dienstverlening van FME Business Intelligence team, stuurt u een e-mailtje naar businessintelligence@fme.nl.
Voor meer informatie over Fedet of het Fedet lidmaatschap, kunt u contact opnemen met het Fedet bureau, dit kan telefonisch op 088 400 84 16 of door een mail te sturen naar info@fedet.nl.

Wij zien uit naar een mooie samenwerking!

Namsns het team FME Business Intelligence,

Steven van Bemmel

Brigitte Bakker

 

 

 

 

 

 

Algemeen nieuws