Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws
Energietransitie
Circulariteit
NLA

Start 'Hier brandt nog licht' campagne

23/1/2024
Initiatief ‘met LED kan het’ start campagne ‘Hier brandt nog licht’ om aandacht te vragen voor onnodige verlichting

Het initiatief met LED kan het start een campagne om meer aandacht te vragen voor gebouwen waar ’s nachts onnodig licht brandt, genaamd ‘Hier brandt nog licht’. Bij deze campagne worden Nederlanders opgeroepen om ’s avonds foto’s te maken van onnodig verlichte gebouwen en deze met #hierbrandtnoglicht op Instagram te delen. Het onderwerp onnodig aanlaten van verlichting speelt al bij het Nederlandse publiek: uit eerder onderzoek van ‘met LED kan het’ blijkt namelijk dat ruim vier op de vijf Nederlanders (85%) vinden dat hier meer bewustzijn voor moet komen.

Sluipverbruik

Momenteel gaat dertien procent van het wereldwijde elektriciteitsverbruik op aan verlichting. Dit percentage is zo hoog omdat er door een deel van de bevolking nog gebruikgemaakt wordt van oude verlichting, zoals gloei- en halogeenlampen, die veel elektriciteit verbruiken. Maar ook het sluipverbruik door het onnodig laten branden van verlichting is enorm.

Fotowedstrijd

Met het delen van een foto op Instagram met de hashtag #hierbrandtnoglicht, kan men ook nog in de prijzen vallen. Iedere week wordt de beste foto uitgekozen door een vakjury. Iedere weekwinnaar wint een cursus van één van de fotografen uit de vakjury en de foto’s van alle weekwinnaars worden aan het eind van de wedstrijd tentoongesteld in een pop-up expositie. Uit al deze foto’s wordt een uiteindelijke winnaar gekozen, die naast een cursus ook een professionele camera van Canon wint.

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief