Strategic Roadmap LightingEurope: ‘Lichtindustrie moet weg van de commodities’

LightingEurope heeft haar Strategic Roadmap 2025 gepresenteerd. Deze definieert het ‘plan de campagne’ van de Europese verlichtingsindustrie: markttoezicht, industriebeleid, handel en douane en standaardisatie.

‘Voor de eerste keer in de geschiedenis kijkt een Europese industrie 10 jaar vooruit en vertelt wat de toegevoegde waarde kan zijn van goede verlichting als een levenswaarde voor ieder mens’, aldus André ten Bloemendal in het juni-nummer van LED Magazine, voorzitter van de taskforce die binnen LightingEurope de Strategic Roadmap 2025 heeft gemaakt.

‘Licht is meer dan energie-efficiëntie, het gaat ook om het welzijn en de gezondheid van mensen, oftewel human centric lighting. Het voorkomt tegelijkertijd dat we een industrie van commodities worden die enkel gericht is op lagere prijzen. Daarbij zie ik tegelijkertijd veel uitdagingen: het Europese vestigingsklimaat voor productiebedrijven, het hoge aantal reguleringen en het gebrek aan standaarden’, aldus Jan Denneman, president van LightingEurope.

Lees hier het volledige artikel over de roadmap van LightingEurope in de juni-editie van LED Magazine.

Algemeen nieuws