FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. De 2.200 leden zijn techno starters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (MKI) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. Er werken bij de leden 220.000 medewerkers. De gezamenlijke omzet van de FME-leden bedraagt 75 miljard, hun toegevoegde waarde is ruim 21 miljard en zij exporteren voor 39 miljard. Daarmee realiseren de FME-leden een zesde van wat Nederland in totaal met export verdient. Bij FME zijn ook 60 brancheverenigingen aangesloten.

In de FME clusters Gebouwde Omgeving, Agri & Food, Zorg en Energy worden gericht verbindingen gelegd tussen bedrijven, kenniscentra, klanten en financiers om ketenbrede oplossingen voor marktvragen te vinden. Daarbij zet FME in op structurele verbetering van subsidieregelingen en het zoeken naar alternatieve financieringskanalen.

We mobiliseren en verbinden de technologische industrie voor elke vraag of uitdaging die de wereld van vandaag en morgen heeft. Om zo de verdienkracht van individuele leden en de industrie als collectief te vergroten.

Samenwerking met Fedet
Fedet is 1 van de 60 bij FME aangesloten brancheverenigingen.
Ook nemen veel Fedet leden deel aan de eerder genoemde FME Clusters, waarbij het FME cluster Gebouwde Omgeving de meeste Fedet deelnemers heeft.

Bekijk hier de website van FME