Skills The Finals

Wat is Skills the Finals?
Skills The Finals is een uniek, gratis toegankelijk beroepenevenement. Finalisten van de Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) vakwedstrijden gaan de strijd met elkaar aan. Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied? Bezoekers kunnen de finalisten aanmoedigen. Ook kunnen ze zich laten inspireren en zelf meedoen aan allerlei activiteiten: LOB-Experience (loopbaanorientatie-programma), workshops en bedrijfspresentaties. Skills The wordt in samenwerking met de MBO-Raad en SBB onder de noemer ‘dit is mbo’ ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs.

Van 4 t/m 6 maart 2020 staat Leeuwarden in het teken van Skills The Finals met meer dan 50 verschillende beroepen! Een evenement vol superspannende vakwedstrijden om te bekijken. En vol inspirerende Play Your Skills activiteiten, waar je je eigen skills kan testen.

Er vindt 3 dagen lang een loopbaanoriëntatie-programma (de LOB-Experience) plaats. Deze is bedoeld voor leerlingen en studenten uit de bovenbouw po, vo en mbo om hun skills te testen, beroepen te ontdekken en de vakwedstrijden te bekijken. Je kunt de mbo-finales van Skills Heroes bezoeken en 10 vmbo-finales van Skills Talents. Bij alle vakwedstrijden komen de meest uiteenlopende beroepen in actie. Van bloembinder tot metselaar, van kok tot mechatronicus en van etaleur tot boulanger.

Meer informatie

Locatie(s)

Doelgroep(en)

Aanbieder(s)

Overzicht