Hoe om te gaan met inspectie en keuring van technische installaties tijdens corona

In navolging van een gezamenlijke brief aan het Rijk over het in stand houden van de kwaliteit van technische installaties, brengen wij nu een voorstel uit hoe om te gaan met inspectie en keuring van technische installaties tijdens de coronacrisis.

Er is namelijk onduidelijkheid ontstaan in de markt over wettelijke keuringstermijnen, het verlopen van certificaten voor personen, ondernemingen en systemen en de handhaving erop. FME, Fedet, NVKL, VLA, Nederlandse Verwarmingsindustrie, WCM, VLR en Energy Storage NL gaan graag met het Rijk, keuringsinstanties en relevante marktpartijen in de installatiesector in gesprek om heldere en uniforme afspraken te maken hierover. FME heeft alvast een overzicht gemaakt van relevante keuringen en inspecties van technische installaties in gebouwen en geven een eerste advies hoe hier praktisch mee omgegaan kan worden.

Download hier de publicatie

Met deze inzet geven we invulling aan de ondertekening van de verklaring ‘Samen doorbouwen aan Nederland’, waarin branches en opdrachtgevers samen verklaren werkzaamheden zoveel mogelijk door te willen laten gaan. Lees ons eerdere bericht Technische installaties van levensbelang hierover.

Algemeen nieuws