Federatie Paneelbouw versterkt de samenwerking

Mocht het u zijn ontgaan; De vooraanstaande paneelbouwers van Nederland hebben hun krachten gebundeld in de Fedet sectie Federatie Paneelbouw! De missie van de inmiddels 35 aangesloten paneelbouwers is “Het waarborgen van de kwaliteit van schakel- en besturingspanelen, ter stimulatie en het behoud van de paneelbouw- en maakindustrie in Nederland”.

In de onderstaande 5 werkgroepen wordt hard en met succes aan deze missie gewerkt:

 • Werkgroep “Kwaliteit” (Kwaliteitslabel Paneelbouw)
 • Werkgroep “Innovatie” (Data-beheersing)
 • Werkgroep “Sur Plus” (Incourante voorraden)
 • Werkgroep “Instroom/Opleidingen” (Instroom inhoud opleidingen)
 • Werkgroep ”Imago” (Imago & communicatie)

Nu de resultaten van de werkgroepen zichtbaar worden is de volgende stap het versterken van de samenwerking met overige branchegenoten. De Federatie Paneelbouw ziet veel mogelijkheden om binnen de elektrotechniek elkaar verder te versterken, volgens Rob van Veen de voorzitter van de Fedet; “Zelfs olifanten lopen niet alleen”, het is de kracht van het collectief dat je zaken voor elkaar krijgt.

Op de volgende fronten is de samenwerking opgestart.

 • UNETO-VNI en Federatie Paneelbouw zoeken ook de interactie op
  Hetzij nog op zeer bescheiden schaal, maar er zijn gesprekken gaande tussen de werkgroep paneelbouw van UNETO-VNI en de Federatie Paneelbouw, hoe ook zij elkaar kunnen versterken. Met behoud van eigen identiteit zijn er toch gezamenlijke belangen waarvoor de krachten gebundeld kunnen worden om de kans van succes te vergroten.
 • Agri en Food.
  Nederland is na de VS de grootse exporteur in Agri en Food apparatuur, de machine fabrikanten uit deze sector zijn samen goed voor ruim 17 miljard euro omzet, de technologische voorsprong in deze sector is de basis voor het succes. Deze technologische voorsprong willen we graag behouden. Daarom is 20 september, bij Aqualectra in Heerhugowaard, een rondetafel-overleg tussen de machine fabrikanten uit de sector en de Federatie Paneelbouw. Dit overleg is in samenwerking met GMV en Fedet/Federatie Paneelbouw georganiseerd. Onderwerpen tijdens dit rondetafel-overleg zijn o.a. samen sterk in de keten, standaardisatie, normalisatie, centrale/decentrale besturing, CE markering en hygiëne.
 • Bezoek Rittal Haiger en Siemens Chemnitz
  Tijdens deze tweedaagse reis op 18 en 19 oktober worden door de Federatie Paneelbouw 2 innoverende en indrukwekkende spelers in de hun branche bezocht. De reis gaat naar het Rittal Innovatie Center in Haiger, waar de nieuwste technieken op het gebied van een digitaal ontwerp en bewerken van besturingspanelen worden getoond en naar Siemens in Chemnitz, welke met ongeveer 900 werknemers absoluut de grootste paneelbouwer is van Europa. Deze Siemens productie plant van schakel- en besturingspanelen is op het gebied van ontwerp en productie totaal geautomatiseerd. Voor de leden van de Federatie Paneelbouw is het een unieke kans om tijdens dit bezoek zoveel mogelijk inspiratie op te doen met als doel om hun concurrentiepositie te verbeteren.

 

Meer informatie
Bent u een Nederlandse paneelbouwer die achter de belangen van de branchevereniging Federatie Paneelbouw staat en ook de samenwerking met andere branches zoekt sluit u dan aan bij de Fedet sectie Federatie  Paneelbouw.

Voor meer informatie over de sectie Federatie Paneelbouw kunt u contact opnemen met Jan Hartman via info@federatiepaneelbouw.nl of het Fedet Secretariaat. Het Fedet Secretariaat is telefonisch bereikbaar op 088 400 84 16 of door een mail te sturen naar info@fedet.nl.

 

Algemeen nieuws