Week van de techniek

De Week van de Techniek vind jaarlijks plaats en is een initiatief van Stichting Platform Techniek. Dit Platform is opgericht door de gezamenlijke techniekbranches om de instroom van nieuwe leerlingen in de techniek te bevorderen en zo de jeugd kennis te laten maken met de beroepen en carrièremogelijkheden binnen de techniek. Door voorlichting te geven, gastcolleges te verzorgen en evenementen te organiseren willen de stichting en de aangesloten bedrijven techniek bij jongeren op een leuk, leerzame wijze onder de aandacht brengen. Eén van de jaarlijkse initiatieven is de Week van de Techniek.

Ruim 1700 jongeren uit groep 7 van basisscholen uit Zwolle en omstreken doen mee aan de Week van de Techniek. Gedurende deze week maken ze werkstukjes, krijgen ze rondleidingen door diverse bedrijven en bezoeken ze samen met hun familie technische bedrijven uit de regio. Elk jaar stelt Hemmink, samen met installateur Nooter haar bedrijf open tijdens de Open Bedrijven dag, traditioneel de laatste dag van de Week van de Techniek.

Op een leuke en uitdagende manier maken de leerlingen kennis met de dynamiek van techniek en gaan ze zelf aan de slag.

  • Hoe kun je je huis voorzien van meer comfort en veiligheid? En tegelijkertijd meer energie besparen?
  • Hoe zorgt een rookmelder ervoor dat bewoners snel gewaarschuwd worden als er brand is?
  • Hoe werkt zonne-energie in de praktijk?
  • Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van glasvezel waardoor je TV kunt kijken en kunt internetten?

De ‘Why’ van het initiatief

Bevorderen van de instroom van nieuwe leerlingen in de techniek en de jeugd kennis te laten maken met de beroepen en carrièremogelijkheden binnen de techniek. Tijdens de open dag waarbij de bedrijven samen met de familie bezocht worden, is er ook aandacht voor de ouders. Belangrijk is om hen ook te laten zien welke beroepen en carrièremogelijkheden technische bedrijven allemaal kunnen bieden.

De ‘How’ van het initiatief

Jaarlijkse open dag voor leerlingen uit groep 7 en hun familie.

De ‘What’ van het initiatief

Week van de Techniek

Hemmink B.V.

Contactpersoon: Matthijs Breel, telefoonnummer 0651 27 03 25