Verbindingen creëren

Waardering van deze inzending:

6

Aan technisch personeel komen is tegenwoordig niet makkelijk. Bij Elektro Internationaal denken we daarom out of the box. Door niet alleen te zoeken naar mensen met een perfect op het werk aansluitend CV, maar ook naar collega’s met de juiste capaciteiten!

Vanuit die optiek zoeken wij (in samenwerking met Ferm Werk) naar statushouders of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werknemers waar je niet meteen aan denkt bij de functie van paneelbouwer. De afgelopen jaren hebben wij een aantal mensen via Ferm Werk opgeleid tot paneelbouwer of assemblagemedewerker. Zij zijn intern door collega’s opgeleid tot ware vakmensen. Een aantal van hen hebben inmiddels een contract bij Elektro Internationaal.

Ideale omgeving en eigen tempo
Sommige mensen zijn nog niet toe aan het arbeidsproces bij ons bedrijf, maar functioneren wel uitstekend op de locatie van Ferm Werk. Hier krijgen ze de ideale werkomgeving om zich te ontplooien, op eigen tempo, tot waardevolle krachten. In plaats van werkzaamheden bij Elektro Internationaal uit te voeren waar ze (nog) niet aan toe zijn, verplaatsen we bepaalde werkzaamheden dus naar Ferm Werk. Dit werkt erg goed voor beide partijen.

Vrouwenhand
Ook is gebleken dat juist assemblagewerkzaamheden beter passen bij vrouwen. Het fijne werk heeft soms toch een vrouwenoog en -hand nodig om netjes te worden uitgevoerd. We hebben nu dan ook een aantal dames in vaste dienst en een aantal vrouwelijke oproepkrachten. Gedreven dames die geen technische achtergrond hebben, maar wel met veel plezier in een technische omgeving hun mannetje staan.

The ‘boxes’ are the walls in your mind

Out-of-the-box-denken betekent voor Elektro Internationaal verder kijken naar de mogelijkheden die er zijn. En mensen inzetten op hun persoonlijke krachten en competenties, ongeacht hun achtergrond. Om uiteindelijk met trots samen een mooi product te produceren.