Leerlingen maken kennis met elektrotechniek

Waardering van deze inzending:

1

Afgelopen juni heeft groep 7 van de Angelaschool in Boxtel met een groepje leerlingen kennisgemaakt met de elektrotechniek. 

Opbouw ochtend
De leerlingen worden ontvangen met een presentatie over Legrand waarin de organisatie wordt toegelicht. Tijdens deze presentatie wordt ook een toelichting gegevens op diverse functies die er bij Legrand  in de productie, magazijn en op het kantoor zijn. Dit om gevoel te geven wat voor opleidingen er voor bepaalde functies nodig zijn.

Daarna vindt er een rondleiding plaats in de productie en het magazijn. De leerlingen krijgen een toelichting op het productieproces en tevens krijgen ze te zien wat de werkzaamheden in het magazijn zijn. Hiervoor is ook ruimte om vragen te stellen aan de collega’s op de werkvloer.  

De ochtend wordt afgesloten met een praktijkopdracht. Ze krijgen een aantal onderdelen om een wandgoot met schakelmateriaal in elkaar te zetten. Met hulp van onze collega’s Adil en Corwin. 

Na een leerzame en leuke ochtend zijn de leerlingen enthousiast met hun wandgoot naar school terug gegaan. Zij hebben voor hun klasgenoten nog een presentatie gegeven over Legrand.