Game On regio Breda

In de zoektocht naar activiteiten rondom Techniek in de regio West-Brabant kwam ik al snel tot de conclusie van er weinig tot niets beschikbaar is. Met de wetenschap ben ik aan de slag gegaan en via de werkgroep Instroom van Fedet ben ik in contact gekomen met FME. Zij hadden al eerder een evenement georganiseerd in Dordrecht onder de naam “Game On”. En in samenwerking met toptechniek in bedrijf en de gemeenten hebben we dit evenement ook mogelijk gemaakt op de Ijbaan in Breda.
Tijdens de 2 dagen dat het evenement plaatsvond hebben 40 bedrijven zich gepresenteerd aan 1200 leerlingen uit de eerste en tweede klassen van het VO.
Dit evenement was bijzonder omdat elke standhouder de opdracht had gekregen om de leerlingen in groepjes een opdracht te laten uitvoeren die iets te maken heeft met techniek. De opdracht mocht 15 minuten duren, bij de zoemer die afging moesten de leerlingen naar het volgende techniekplein om weer wat anders te gaan doen.
Steeds waren er 200 leerlingen op de ijsbaan en na 2 uur was er een wisseling.
Wat ook bijzonder was is dat studenten van verschillende ROC’s een rol kregen in de ondersteuning van het event. Bijvoorbeeld in de beveiliging, de catering of begeleiding van de leerlingen.

Het initiatief is tot stand gekomen om leerlingen kennis te laten maken met techniek in de breedste zin van het woord. Zij moeten een keuze gaan maken voor hun profiel en wij wilde laten zien dat “Techniek” een veelzijdige en leuke optie is.

Door een mooie samenwerking in de tripple helix is dit evenement tot stand gekomen en omarmd om jaarlijks te laten terugkeren. De eerste vergaderingen voor Game On 2020 hebben al plaatsgevonden.

Doordat er een grote variëteit van technische bedrijven aanwezig was, was ook het aanbod van activiteiten heel veelzijdig. Van het programmeren van een robot tot het leggen van dakpannen op een dak en alle mogelijkheden daartussenin.

Bekijk hier de terugblik van Game on regio Breda 2019.

Meer informatie

Vekon Besturingstechniek B.V.
Judith Vermeulen, Directeur Vekon
tel. 0162 67 11 65